6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Halk ekmeğin fiyatı ucuzladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait ER-TANSA Ticaret Ltd. Şti., halk ekmeğinin fiyatını 20 YKr’tan 15 YKr’a indirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halk ekmeğinin fiyatının 20 YKr’tan 15 YKr’a indirildiğini söyledi.

Günlük 40 bin ekmek kapasiteli fırında üretilen ekmeğin bir bölümünün dar gelirli ailelere ücretsiz dağıtıldığını kaydeden Başkan Küçükler, birinci kalite undan yapılan ekmeğin satışının arttığını ifade etti.

Özellikle dar gelirli vatandaşların mağdur olmaması için ER-TANSA bünyesindeki fırının işlerliğini devam ettireceklerini açıklayan Başkan Küçükler, "Bugün Erzincan, Kars, Ağrı gibi illerde 200 gram ekmeğin fiyatı 25 YKr. Yüzde 98’ine sahip olduğumuz ER-TANSA’ya ait fırında üretilen ekmek sayesinde Erzurum halkı, çevre illere göre ekmeği 10 kuruş daha ucuza yiyebilmektedir. Fiyatta denge unsuru olan fırınımızda hijyenik ortamda üretilen ekmeklerin bir bölümünü ise fakir insanımıza ücretsiz dağıtıyoruz. Fakirlere dağıtılan ekmek sayısı günlük 5 bini buluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 14:28:23
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?