4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Halk koşusu düzenlenecek

ERZURUM’DA HALK KOŞUSU DÜZENLENECEK

“Obezite ile Mücadele Günü” olarak kabul edilen 22 Mayıs’ta Erzurum’da halk koşusu düzenleneceği bildirildi.

Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu, ikinci toplantısını Sağlık Müdür Yardımcısı C.Hakkı Çankaya başkanlığında yaptı. İlk toplantıda ele alınan konuların özetlendiği toplantıda obezite ile mücadele konusunda yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

24 kişiden oluşan kurul, çalışmaların daha etkin yürütülebilmesi için bilim, eğitim, fiziksel aktivite, medya ve STK olmak üzere 4 komisyon için görev bölümü yaptı.

Toplantıda ayrıca Dünya Obezite ile Mücadele Günü olarak kabul edilen 22 Mayıs’ta Erzurum’da geniş katılımlı bir halk yürüyüşü düzenlenmesi ve bu konuyla ilgili çalışma yapılacağı belirtildi. Yürüyüş ile halkın spora ilgisinin artırılması ve obeziteye dikkat çekilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Obezite son 20 yılda tüm dünyada salgın hastalık gibi yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre obezite nedeniyle her yıl 2,6 milyon kişi yaşamını yitiriyor. Ölüm nedenleri sıralamasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alan obezite, ömrü ortalama 10 yıl kısaltıyor. Kalp krizinden kansere, diyabete kadar birçok hastalığa davetiye çıkaran obezite, nüfusunun yüzde 15'ini obezlerin oluşturduğu Türkiye'de de ciddi bir sorun.

ERZURUM’DA HALK KOŞUSU DÜZENLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 15:51:00
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 15:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?