4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Halk Oyunları ekibi 1. oldu

Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum’da düzenlenen Gençlik Merkezleri Halk Oyunları yarışmasında Erzurum Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi kendi kategorisinde en iyi performans ödülünü alarak Gençlik Merkezleri arasında Türkiye 1. si oldu.


Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Folklör ve Turizm Derneği (BOFAD) ve Sunu Organizasyon’un katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen Otantik kategori halk oyunları finalinde 6 dalda 26 ekip yer aldı. Stilize (Düzenlemeli) kategori ile birlikte toplamda 34 ekibin katıldığı halk oyunları finali bar, horon, karşılama, zeybek, karma ve halay dallarında yapıldı.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda, Otantik kategori bar dalında Erzurum Gençlik Merkezi Halk Oyunları ve Erzincan ekibi en iyi performans, Sivas Gençlik Merkezi en iyi otantik icra, horonlarda Trabzon Vakfıkebir Gençlik Merkezi en iyi performans, Ordu Gençlik Merkezi en iyi otantik icra, karşılamada Zonguldak Gençlik Merkezi en iyi performans, Bolu Gençlik Merkezi en iyi otantik icra, zeybek dalında Manisa Gençlik Merkezi en iyi performans, Kütahya en iyi otantik icra, karma dalında Tokat Turhal Gençlik Merkezi en iyi performans, Niğde Gençlik Merkezi en iyi otantik icra, halay dalında ise Bitlis,Bingöl ve Diyarbakır Merkez Gençlik Merkezi en iyi performans, Şanlıurfa Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibi de en iyi otantik icra ödülü aldılar.


Halk Oyunları ekibi kendi kategorisinde en iyi performans ödülünü alarak Gençlik Merkezleri arasında Türkiye 1. si olan Erzurum ekibini kutlayan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, başarılarının devamını diledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 12:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?