8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Halk ozanı Ali Rahmani anılıyor

Şehit halk ozanı Ali Rahmani’yi anma programının 13'ncüsü bu yıl Kazım Karabekir Belediyesi ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi işbirliği ile düzenleniyor. 

Aşıklık geleneğinin usta isimlerinden Ali Rahmani, 13 yıl önce Erzurum-Erzincan karayolunda teröristlerce şehit edilişinin yıldönümünde çeşitlikli etkinliklerle anılacak. 

31 Ekim Salı günü saat 11:30'da aşığın mezarı başındaki anma programıyla başlayacak etkinliklere saat 16:00'da Yoncalık'taki Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda devam edilecek. 

Halk ozanı Ali Rahmani'nin hayatı ve şiirlerinin yer alacağı programa tüm Erzurumluları davet eden Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin “Büyük bir kahramanlık örneği göstererek teröristlerin isteklerine boyun eğmeyen ve hunharca şehit edilen aşığımızın hayatı hepimize örnek teşkil etmelidir.” dedi. Sanata ve sanatçıya yeteri kadar desteğin verilmediğini belirten Başkan Şahin, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatsız kalan milletler tarih boyunca zayıf düşmüş ve tarih sahnesinden silinmişlerdir. Aşıklık geleneği de Türk milletinin geleneksel bir sanatıdır. Aşık demek yalnızca elinde sazıyla diyar diyar dolaşmak demek değildir. Aşık aynı zamanda toplumda gördüğü aksaklıkları en güzel şekilde dile getiren bir sözcüdür. Aşıklık geleneğinin özünde geçmişten günümüze bir köprü kurma ve yaşanmış olayları ince bir üslupla bizlere yansıtma yükümlülüğü vardır. Bu bağlamda kaybolmaya yüz tutmuş geleneğimizin, yaşatılmasında millet olarak hepimize büyük görevler düşmektedir. Ali Rahmani de bu misyonu üstlenmiş usta aşıklarımızdan biridir. Kazım Karabekir Belediyesi olarak beldemiz sınırları içerisinde yaşamış ve bu beldeye malolmuş olan şehit aşığımızın anısını yaşatmak için böyle bir program tertipledik.”
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 15:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?