4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Halk pazarı yoğun ilgi gördü

Erzurum’un Horasan İlçesi’nde ilk kez açılan halk pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Horasan’da yıllar sonra ilk defa açılan halk pazarı il günde ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yavuz Selim Caddesi Belediye binası yakınında kurulan Pazar’a çevre il ve ilçelerden de çok sayıda pazarcı geldi.
Horasan belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Pazar yerini gezerek, pazarcı esnafını dinledi. Bastem yaptığı açıklamada; “Şimdiye kadar ilçemizin en büyük eksiklerinden biri açık halk pazarıydı. Biz bu eksikliği giderdik, bundan böyle hem ilçe halkı hem de köylü elde ettiği ürününü burada pazarlayabilecektir. İlçe halkı rahatlıkla hafta içerisinde Pazar alış verişini daha uygun ve ucuz bir şekilde yapma imkanı bulmuş oldu.İlçe esnafı için yer taksimi yaptık. Köylü ürününü ilçeye getiriyor bir türlü istediği gibi satamıyordu şimdi elde ettiği ürününü pazara getirerek istediği gibi satış yapmış olacak ayrıca ilçedeki vatandaşlar köy ürünü almak istediklerinde her zaman bulma imkanı bulamıyordu şimdi pazar vesilesiyle istediğini bulmuş ve daha ucuz bir şekilde almış olacaktır. Belediye olarak halk pazarını daha iyi bir şekle gelmesi için elimizden gelen gayreti gösterme çabası içerisinde olacağız” dedi.


Aileleri ve çocukları ile birlikte pazar yerine gelerek alış veriş keyfi yaşayan vatandaşlar, Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem’e memnuniyetlerini dile getirerek, halk pazarı yokluğunun çok büyük bir eksik olduğunu bu eksikliği de giderdikleri için belediye çalışanlarına teşekkür ettiklerini açıkladılar.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 11:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?