4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Halkın sorunlarını dinlediler

Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Yönetici-Halk kaynaşmasının en güzel örneklerinden birisinin verildiği Aziziye ilçesinde, yapılacak çalışmaları anlatıldı, vatandaşın beklentilerine kulak verildi. Belediye hizmetlerinden asayişe, eğitimden sağlığa varıncaya kadar, halkın taleplerini dinleyen Çobanoğlu ve Cengiz, ilçe sakinlerinin memnuniyetiyle karşılaştı.


İlçede yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendiren Kaymakam Çobanoğlu ve Başkan Cengiz’den, Dadaşkentliler de çeşitli taleplerde bulundular. Dadaşkent’te nüfus ve tapu gibi kamu kurumlarının şube açmasının, vatandaşı rahatlatacağı gibi, beldeye de canlılık kazandıracağı görüşünü savunan Dadaşkent sakinleri, beldenin asayiş ve huzuru için de, yöneticilerinden destek istediler.


KAYMAKAM ÇOBANOĞLU’NDAN MÜJDE
Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, vatandaşın ayağına giderek sorunları dinlediklerini belirterek, “Hedefimiz daha güvenli, daha huzurlu ve daha müreffeh bir Aziziye oluşturmaktır” dedi.


Ilıca ve Dadaşkent’in birleştirilmesinin, ufak çaplı bazı sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu belirten Kaymakam Çobanoğlu, bu süreçte kaymakamlık olarak sıkıntıları en asgariye indirmek için çalıştıklarını belirtti. İlçeye Anadolu Lisesi kurulacağı müjdesini veren Çobanoğlu, Spor Lisesi için de görüşmelerinin sürdüğünü, Yavuz Selim Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun yerine kurulacak olan vakıf üniversitesinin de, hem Ilıca’ya, hem de Dadaşkent’e çok büyük ekonomik katkı ve canlılık kazandıracağını ifade etti.


DADAŞKENT’E NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
Vatandaşın belediye hizmetleriyle ilgili beklentilerini dinleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, hiçbir ayrım yapmadan hizmet ürettiklerini ve belediye hizmetlerini eşit şekilde vatandaşın ayağına götürdüklerini söyledi. Dadaşkent’teki hizmet binasının altında nüfus müdürlüğü için yer tahsisi yapıldığını ve önümüzdeki günlerde İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün Dadaşkent’te de hizmet vereceğini kaydeden Başkan Cengiz, “Geçiş sürecinde vatandaşımız bir takım sorunlar yaşıyor. Halka hizmet etmek ve sorunları çözmek için göreve talip olan bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olarak vatandaşımızın sorunlarını en asgariye indirmek, onlara daha yaşanabilir ve huzurlu bir çevre sunmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.


HALKIMIZ HİZMETİN EN GÜZELİNE VE EN MÜKEMMELİNE LAYIKTIR
Belediye hizmetleri bakımından çağ atlamış bir ilçe oluşturma hedefinde olduklarının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Dadaşkent’te şu anda TEDAŞ tarafından elektrik kablolarının yer altına alınması dolayısıyla kazı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Doğalgaz ve Telekom’un çalışmaları bitmiş durumda. Dolayısıyla TEDAŞ da çalışmalarını tamamlandığında asfalt çalışmamıza başlayacağız. Şu an için sorunu kısa vadeli olarak yama çalışmaları yaparak çözüyoruz. Biz bu makamlara vatandaşımızın parasını heba etmemek için talip olduk. Yani göstermelik hizmet ve şovlarla değil, kalıcı çözüm ve yatırımlarla gündemde olacağız. Caddesiyle, sokağıyla, kaldırımıyla yoluyla örnek bir ilçe oluşturacağız. ‘Birlikte üretim, birlikte yönetim’ anlayışıyla hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layık olan ilçe halkımıza hizmet edeceğiz. Kaybedecek zamanımız yok. El ele verirsek başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun olmayacaktır.”

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?