7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Harput Mahallesi’nde sona yaklaşıldı

HARPUT MAHALLESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI

Palandöken Belediye Meclis Salonu’nda Harput (Telsizler) Mahallesi sakinleriyle ikinci defa bir araya gelen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bölgede uygulanması düşünülen Kentsel Dönüşüm projesi ve yapılacak olan kamulaştırma çalışması kapsamın da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Harput Mahallesi sakinlerinin kafalarındaki soru işaretlerinin ve tereddütlerinin ortadan kaldırmak için ikinci defa bir araya geldiklerinin hatırlatan Başkan Orhan Bulutlar, “ İlk toplantıda ne söylediksek yine aynı duygu ve düşünce içerisindeyiz. Asla sizlerin mağdur olmasını istemiyorum. Bunu için de imkanları zorlayarak sizlerin menfaatine yönelik karalar çıkarmayı hedefliyorum. Bölge de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm den geriye dönüş yok. Mutlaka kamulaştırma yapılacak. Çünkü 2011 Kış Oyunlarının en önemli ayağı olan atlama kuleleri o bölgede bulunuyor. Dünya izleyecek. Böylesine gecekondularla dolu çirkin bir görüntü olmaması gerekiyor. Bunu için de bölge kamulaştırılıp ve ısla edilecek. Sizlerle ikinci defa bir ayaya geldik. Bu toplu görüşmelerimizin yanı sıra sizlerle mahallede de bire bir defalarca bir araya geldik. Karşılıklı görüştük, fikir alışverişinde bulunduk, sizlerin ne istediğini de, bizlerin ne yapmak istediğimizi de, sizlere açıkça söyledik. Dedikoduya kulak asmayın öğrenmek istediğinizi ve paylaşmak istediğinizin bizimle paylaşın, belediyemizin kapıları açık. Parasal anlam da hiç bir sorun yok. Kamalaştırma ve enkaz bedelleri sizlere anada ödenecek. ” dedi.

30 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILACAK

Mahallede yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm ve kamalaştırma yapılacak. Bu 30 bin metrekarede 17 bin metrekaresi hazinenin, 4 bin 400 metrekaresi Palandöken Belediyesi’nin, bin 250 metrekaresi Büyükşehir Belediyesi’nin ve 7 bin 700 metrekaresi ise özel mülkiyetin.

HARPUT MAHALLESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI
HARPUT MAHALLESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:54:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?