6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Hasta okulu' toplantısı yapıldı

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği tarafından düzenlenen ‘Kansere karşı el ele hasta okulu eğitim toplantısı Erzurum’da yapıldı. 

Kanser hastaları, hasta yakınları ve konusunda uzman bilim adamlarının katıldığı toplantı Dilaver Otelde gerçekleştirildi. Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Nimet Baki, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yeni kurdukları derneklerinin kanser hastalarına maddi-manevi destek olacağını, kanser konusunda toplumsal bilinci oluşturmaya çalışacaklarını ifade eden Nimet Baki, dernek olarak 3 bin kadında kanser taraması yaptıklarını vurguladı. 

Tarama sonucunda 73 kadında rahim ağzı kanser belirlendiğini ifade eden Baki, tarama sebebiyle hastalığın erken teşhis edildiği için kadınların tedavi şansına sahip olduklarını kaydetti. Baki, kanser konusunda bir çok proje daha gerçekleştireceklerini söyledi. 

Toplantıda kanserin psikososyal yönü ve empati kanserli hasta yakını olma konusunda konuşan Dr. Gökhan Aksu, tedavinin tam olması için ruhen ve bedenen iyilik halinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Sadece medikal, ve onkologlar değil, hastalara ruhsal destek sağlayan görevlilerin de tedavi aşamasında olması lazım.”dedi. 

Hasta okulu eğitim toplantısında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları-Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Salim Başol Tekin, Gastroenteroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Nihat Okçu, kanserli hastaların beslenmeleri konusunda bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?