4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hastane yangını hakkında açıklama

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde meydana gelen yangınla ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun henüz sonuçlanmadığını söyledi.


Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.


Prof. Dr. Akdağ, geçtiğimiz hafta Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde meydana gelen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Bugün Adli Tıp Kurumu Başkanı ile yeniden görüştüğünü söyleyen Bakan Akdağ, "Adli Tıp Kurumumuz olabildiğince hızlı çalıştı. Bu olayın soruşturmasını sürdüren Cumhuriyet Savcılığı ile birlikte yapılan bir çalışma.

Elde olan verilere göre yangında ölen vatandaşlarımızın kesin ölüm sebebini belirlemek mümkün değil. Bu hususta yapılan kimyasal incelemelerin yanı sıra hasta dosyaları da incelenerek kesin karar verilecek. Şimdilik bu konuda kamuoyu ile paylaşabileceğimiz bilgiler bu kadar" diye cevap verdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?