4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hastanede kene paniği!

Erzurum'da keneler tarafından ısırılan 7 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi alına alınan şahısların özel bir serviste tedavilerine devam ediliyor.


Erzurum'un Şenkaya, Olur, Oltu ve Narman ile Artvin'in Yusufeli ilçelerinde kene tarafından ısırılan 7 kişi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, son üç gün içinde kene ısırdığı gerekçesiyle 7 kişinin hastaneye başvurduğunu bildirdi. Geçtiğimiz hafta içerisinde kene vakası nedeniyle 2 kişinin daha tedavi gördüğünü anlatan Prof. Dr. Parlak, bugüne kadar 9 vakanın kendilerine geldiğini bildirdi.
Şenkaya ilçesine bağlı Uğurlu köyünde yaşayan ve kene tarafından ısırılan S.B.'in(24) hayati tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Parlak, tüm hastalar için destek tedavisi uyguladıklarını söyledi.


Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde ve yüksek otlaklarda görüldüğünü anımsatan Prof. Dr. Parlak, "Keneler insanları ısırdıklarında deri altına giriyor ve zehirlerini bırakıyorlar. Bu da KKKA'ya yol açıyor. Kene tarafından ısırılanlar, hiçbir müdahalede bulunmadan en yakın sağlık kuruluşuna gitmelidir. Çünkü keneyi koparmak salgıladığı zehrin vücuda daha hızlı yayılmasına neden olur" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?