7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hatıraları panoda yaşatılıyor

HATIRALARI PANODA YAŞATILIYOR

Vatani görevini yaparken şehit düşenler, cinayete kurban gidenler, intihar edenler ve alkol komasında ölen aynı mahalleliler, kahvehanede yapılan panoda yaşatılıyor.

Erzurum'un Kavak Mahallesi Çevirmi Sokak'taki Çeşme Çayevi'nin bir köşesinde bulunan ve şu ana kadar 127 kişinin fotoğrafının asıldığı pano, görenleri şaşırtıyor. Kahvehane sahibi Tuncay Karakelle, 10 yıldan beri Kavak Mahallesi'nde çeşitli şekillerde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını panoya astığını belirterek, geçmişle gelecek nesiller arasında köprü kurmaya çalıştığını söyledi.

Ölenlerin birçoğunun babadan kalma kahvehanenin müşterisi olduğunu anlatan Tuncay Karakelle, "Her ne sebeple olursa olsun hayatını kaybeden mahalle sakinlerini hiç ölmemiş gibi yaşatmaya çalışıyorum. Yedi yıldan beri mahallemizde ölen yakınlarımızın ve komşularımızın fotoğraflarını panoya asıyorum. Zamansız ölümleriyle herkesi üzen bu insanların unutulmasına gönlüm razı olmadı. Çocuklarımız bu panoda büyüklerini tanırken, büyüklerimiz de anılarını yadediyorlar. İlerleyen dönemde hikayelerini de fotoğraflarının altına yazacağım. Gün içerisinde ve akşamları ruhlarına Fatiha okuyoruz. Böylece mahalle halkı olarak birbirimizin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Hayatını kaybeden kişilerin bir çoğunun farklı hikayeleri olduğunu hatırlatan Karakelle, "Erzincan'dan Erzurum'a ailesi ile gelirken, Sansa Deresi yakınlarında aracı durdurulan ve bölücü terör örgütü PKK militanları tarafından karısı ve kızlarının götürülmesine karşı çıktığı için katledilen Aşık Ali Rahmanioğlu, vatani görevinin bitmesine üç gün kala teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Ali İş ve saçını kuruturken elektriğe kapılan Murat Kop ve diğerlerinin hikayeleri bizi derinden üzüyor" diye konuştu.

HATIRALARI PANODA YAŞATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 12:15:04
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?