4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hava ambulansı hayat kurtarıyor

HAVA AMBULANSLARI HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanlığı’nca bölge merkezlerinde hizmete sokulan helikopter ambulanslar hayat kurtarmaya devam ediyor. Erzurum’da Ekim ayı içerisinde hizmete giren hava ambulans sistemi sayesinde bir yıl içerisinde 189 hastaya hizmet verildi. Hasta nakillerinin yanı sıra organ nakillerinde de devreye giren hava ambulansı 10 hasta için bulunan organları Erzurum’a getirerek nakillerinin yapılmasını sağladı.

Özellikle ağır kış şartlarında ulaşımdan dolayı hastanelere getirilemeyen veya kar üstü araçlarla bölge merkezlerine taşınabilen hastalar için önemli bir hizmet sağlayan hava ambulansları hayat kurtarmaya devam ediyor.

Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında hizmete giren hava ambulansları ilk uygulama ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri, Erzurum ve Diyarbakırd'a konuşlandırılan hava ambulansları Afyonkarahisar, Konya, Adana, Van, Trabzon, Samsun, Çanakkale ve Bursa'ya eklenen helikopterlerle 17'e yükseltildi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ambulans helikopterler en çok Ankara ve Diyarbakır'da hizmet verdi. 363 hastanın hastaneye sevk edildiği hava ambulansları İzmir’de 281, Diyarbakır’da 199, Kayseri'de 190 ve Erzurum’da ise 189 hastaya hizmet sağladı.

Sağlık Bakanlığı hava ambulans uygulamasının yanı sıra Doğu illerinde Erzurum başta olmak üzere Diyarbakır ve Van’da paletli ambulans araçlarıyla da hasta sevk hizmetlerini sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:45:05
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 16:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?