4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hava ambulansı hayat kurtarıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'da konuşlandırdığı hava ambulansı, karakışta Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz halkının göklerdeki umudu oldu. Son teknoloji ile donatılmış ambulans helikopter, iki ay içinde 19 can kurtardı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin geçit vermediği Doğu Anadolu Bölgesi'nde yolların kapalı olması nedeniyle hastalar artık kızaklarla ya da ilkel yöntemlerle taşınmıyor. 112 Acil Servis'e yapılan ihbar üzerine 5 dakika içinde havalanan helikopter, belirtilen bölgeye bir kuş gibi süzülerek iniyor ve hastayı alarak havalanıyor. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin helikopter pistine getirilen hasta burada hazır halde bekleyen kara ambulansına yerleştirilerek ilgili hastanelere naklediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Kasım 2008 tarihinde Erzurum'a düzenlediği gezisi sırasında açılışını yaptığı hava ambulansı Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Bayburt, Artvin, Rize, Diyarbakır, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Muş, Iğdır, Elazığ, Ardahan, Van ve Hakkari olmak üzere 17 ile hizmet veriyor. İhtiyaç duyulduğunda diğer illere de gidebilen hava ambulansı bugüne kadar, yanık, trafik kazası, kalp krizi, doğum ve solunum yetersizliği rahatsızlığından çaresiz kalan 19 kişinin imdadına yetişti.

Helikopterle Erzurum'a getirilen hastalar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 13:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?