7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hava kirliliği uyarısı!

VATANDAŞA HAVA KİRLİLİĞİ UYARISI

Erzurum’da havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliği de etkisini göstermeye başladı. Özellikle sabah erken saatlerde ve saat 16.00’dan sonra etkili olan kirli hava nedeniyle nefes almanın zorlaştığını belirten uzmanlar, gerekmedikçe sokağa çıkılmaması uyarısında bulunuyor.

Bilim insanlarının son yılların en soğuk kış mevsimine hazırlıklı olunması çağrısı yaptığı bu günlerde Türkiye’nin çatısı konumundaki Erzurum’da hava kirliliğinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Soğuyan havanın ardından yanan sobaların hava kirliliğine davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, gerekli tedbirlerin alınmaması halined hava kirliliğinin canlıların sağlığını ciddi biçimde tehdit etmeye başlayacağını bildirdi.

Erzurum’un geçmiş yıllarda en kirli kentler sıralamasında üst sıralarda yer aldığını anımsatan uzmanlar, “Kaliteli kömür kullanımı ve denetimsizlikten dolayı oluşan hava kirliliği ve aşırı soğuklar özellikle yaşlıları ve çocukları olumsuz yönde etkiliyor. Soğuk ve kirli hava, mevcut hastalıkları artırdığı gibi kronik bronşit, astım ve nefes darlığı olan kişilerde ciddi problemlere yol açıyor. Nefes darlığı, sürekli öksürük ve göğüste yanma ilk belirtiler olarak ortaya çıkıyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar kirliliğin yoğun olduğu sabah erken saatler ile saat 16.00’dan sonra kesinlikle sokağa çıkmamalı. Eğer çıkmak zorunda kalırlarsa, mutlaka atkı veya maske ile korunulmalıdırlar” diye konuştular.

VATANDAŞA HAVA KİRLİLİĞİ UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 13:42:00
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 16:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?