6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hayaller gerçek oldu

Palandöken Belediyesi tarafından her yıl açılan Beden Eğitimi Yüksek Okullarına yönelik kurstan bu yıl da 60 öğrenci başarılı oldu. Palandöken Belediyesi’ne ait spor salonunda yapılan törenle başarılı öğrencilere belgeleri verildi. 

Beden Eğitim Yüksek Okullar için belirlenin kontenjanların üçte birini kazanan öğrencilerin Palandöken Belediyesi tarafından açılan kurslara katılanlar olduğu açıklandı. Her yıl üç aylık dönemler şeklinde açılan kurslara isteyen her öğrenci katılabiliyor. Branşlarında başarılı hocalar tarafından eğitim verilen kursiyerler yapılan sınavlarda başarılı oluyorlar. 

Erzurum, Erzincan, Ağrı ve diğer illerdeki beden eğitimi yüksek okullarına öğrenci kazandıran Palandöken Belediyesi’nin açmış olduğu kurslar her yıl devam ediyor.
Törende konuşan Ak parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, “Başbakanın gençlere önem verdiğini, bu doğrultuda çalışma yapan Palandöken Belediyesi’ni ve onun Başkanı Sayın Birdal’ı tebrik ediyorum” dedi. 

Bu tür başarılardan büyük onur duyduklarını da ifade eden Tanfer, Ak Parti Hükümetinin toplumun her kesimiyle kaynaştığını, belediyelerinin de aynı çizgide görevini sürdürdüğünü söyledi. Tanfer, Başkan Birdal’ı tebrik ederek, başarılarının devamını da diledi. 

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal da yaptığı konuşmada, “Gençlerimizi seviyoruz, önemsiyoruz. Onların sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz” dedi. Birdal, en büyük yatırımın gençlere yönelik olması gerektiğinin altını çiziyor. Dört yıldır kabiliyete dayanan bölümler için kurslar düzenlediklerini belirten Başkan Birdal, Resim ve beden eğitimi bölümleri için Belediye olarak kurslar açtıklarını, bu kurslara katılan öğrencilerin büyük bir bölümünün sınavlarda başarılı olduklarını, üniversite kazandıklarını söyledi. 

Gençlerin sorunlarını çözme anlamında herkesin üzerine düşeni yapmasını isteyen Başkan Birdal, “Bu manada eller taşın altına sokulmalı” dedi.
Bir gencin üniversite kazanmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Birdal, şunları söyledi: “Kabiliyete dayanan okullara tanınan kontenjanların üçte birini her yıl açtığımız kurslara devam eden öğrenciler kazanıyor. Bu başarı bizi mutlu ediyor. Gençlerimize bir yol haritası çimiş oluyoruz. İnsana yapılan yatırımı her şeyin üzerinde görüyoruz. Bir genci üniversiteli yapmak ona istikbal vermekten büyük başka ne olabilir ki. Bu manada kurslarımız devam edecek. Hem Beden Eğitimi okulları hem de resim ve müzik gibi okullar için kurslarımız sürecek. Gençlerimiz bizim göz bebeğimizdir” 

Kurs Antrenörü Yavuz Yurttaş ise yaptığı açıklamada, Başkan Birdal’ın öğrencilerin üniversite hayalini gerçekleştiren başkan sıfatını aldığını belirtti. Yurttaş, şöyle dedi: “Her türlü imkanı gençlere veren, bu konuda hiçbir zaman gayretlerini eksik etmeyen Başkan Birdal’ı tebrik ediyorum. Gerekli desteği kendisinden her zaman gördük. Onun bu arzu ve isteği bizi cesaretlendirdi. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte kurslara ciddi bir hassasiyet gösterdik. Her yıl onlarca öğrencimiz üniversitelere girme başarısını gösteriyorlar”
Törene, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, bazı yetkililer ile öğrenci ve velileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?