3
Mayıs
2024
Cuma
ERZURUM

Hayalleri kabusa döndü

Erzurum’un Hilalkent semtinde dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları amaçlanarak yapılan bir artı bir dairelerde insanlık dramı yaşanıyor.

Evlerde ısıtma sistemleri iflas etti, sular buz tuttu. Evlerin içinde 2 metrelik sarkıtlar oluştu. İlk temel atıldığı günden bu yana sıkıntıları hiç bitmeyen Hilalkent, yepyeni problemlerle yine gündemde.Merkezi ısıtma sisteminin tasarlandığı konutlarda,ısıtma giderleri tek faturaya toplanıyor.

Hak sahiplerinin bazılarının evleri beğenmeyerek taşındığını söyleyen, ev sahiplerinden Erkan Erte isimli vatandaş, ''Kimileri evlere hiç taşınmadı. Bazıları da kalabalık aile oldukları için sığmadılar. Taşınan 16 aile ise, tüm sitenin giderlerine talip olmuş oldu. 36 dairenin ısıtıldığı binada biz giderleri ödedik. Ama bizim de gelirimiz ortada. Artık elde avuçta olan bitti. Haliyle faturaları ödeyemeyince, su ve gaz kesildi. Tuvaletler patladı. Evlerin duvarları, tabanları kalın buz tabakası tuttu. Ne kadar yere başvurduysak, kimse ilgilenmedi. Komşularımız hep akrabalarının yanlarına taşındılar. Geride 8 aile kaldık. Bizim gidecek yerimiz de imkanımız da yok.Zaten imkanımız olsa bu kenti terk edeceğiz. Bu konutları büyük umutlarla almıştık. Amacımız başımızı sokacak bir yuvaydı. Ama başımıza yıkılsaydı daha iyi olurdu. Biz de kurtarırdık, başımızdakiler de rahat ederdi. Sıfırın altında 20 derecede çoluk çocuk perişan olduk. İki aydır, tam manasıyla tükendik. Her blokta 10 ev boş bekliyor. Parası bizden isteniyor'' şeklinde konuştu.

Erkan Efe, “Evimin her tarafı buz tuttu. Eşyalarım hep mahvoldu. Ne oturacak yerim var, ne yatacak yatağım var. Ne kadar eşyam varsa hepsi buza saplandı. Ben kimseye hakkımı helal etmiyorum. Vicdanı olan herkesi buraya evimi görmeye, yaşadıklarımızı görmeye davet ediyorum. Onlarca kapı çalmamıza rağmen kapımı kimse açmadı.'' dedi.

Hilalkent’te yaşanan insanlık ayıbı, Osman Aşan adlı ev sahibini de isyan ettirdi. Aşan, ”Yaşadıklarımız dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Suriyelilere gösterilen ilgi bize ne yazık ki gösterilmedi. Biz bu memlekette doğduk, burada yaşıyoruz. Gidecek başka yerimiz de yok. Çarelerimiz hep tükendi. Tuvaletimiz yok, evlerimiz tuvalet oldu. Oturacak yerimiz yok, evimiz kapıdan farksız. Geceleri donmamak için sabaha kadar ayakta duruyoruz. Bize bir çözüm bulunsun. Hiç değilse, şu kış günü günahsız çocuklarımıza acısınlar. Nefeslerimizle çocuklarımızı, bebeklerimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Artık dayanamıyoruz. Kendi memleketimizde mülteci olduk".şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2014 Perşembe 10:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?