6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hayat bebek hayata veda etti

Erzurum'da 5 milyon insanda bir görülen Hurler Sendromu Tip 1 hastalığına yakalanan 4 yaşındaki kız kardeşine hayat vermek için dünyaya gelen ve ardından da ölümcül hastalığa yakalanan 5 aylık "Hayat" isimli bebek, hayata gözlerini yumdu.


Geçen hafta içerisinde birçok görüntülü yaygın ve yerel medyada "Hayat bebek ölümü bekliyor", "Erzurum'da yürek burkan dram", "Küçük Ayşe ve Hayat bebeğin yüreklere sığmayan dramı" başlıklarıyla yer alan 5 aylık Hayat bebek, hayata veda etti. Önceki gece vefat eden Hayat bebek, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.


Acılı Mutlu-Gülhan Yurdagül çifti, 5 yaşındaki Ayşe'nin yaşaması için hayırseverlerden yardım talebinde bulundular. Ayşe'nin ilik nakli ameliyatının yapılabilmesi için yüklü miktarda paraya ihtiyaçları olduğunu ifade eden Baba Mutlu Yurdagül, "Hayat bebek öldü, ne olur Ayşe'yi yaşatalım" derken Erzurum'da acılı aileye yardım kampanyası başlatılması için girişimlerde bulunuldu.


Mutlu-Gülhan Yurdagül çiftinin 4 yaşındaki kızları Ayşe Yurdagül, 7 aylıkken 5 milyon insanda bir görülen Hurler Sendromu Tip 1 hastalığına yakalanmış, Ayşe'nin yaşaması için gerekli kordon kanı bir türlü bulunamayınca anne Gülhan Yurdagül, kızına hayat verecek bebeği doğurmak için yeniden hamile kalmıştı. Ablasına hayat vermesi için dünyaya gelen ve Asude Hayat ismi verilen bebek, sağlıklı olarak doğmuştu ve ilikleri ablasıyla yüzde 100 uyumlu çıkmıştı. Ameliyat hazırlıklarına başlayan Yurdagül çifti, iki kızlarının da sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdüreceklerini düşünürken tahlil için yurt dışına gönderilen kan örnekleri sonucunda 5 aylık bebeğin, tedavisi olmayan Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığına yakalandığı belirlenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:15:07
Güncelleme :17 Ocak 2008 Perşembe 12:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?