7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hayat kurtaran dikkat!

REKTÖR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN HAYATINI KURTARDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü, evrak imzalatmaya gelen Özel Kalem Müdürünün terlediğini görünce neden terlediğini sordu. Özel Kalem Müdürü ‘Hocam sürekli terliyorum, göğüs ağrım oluyor” deyince Kalp Cerrahı Rektör anjiyo olmasını istedi. Anjiyo olan Müdürün kalp damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı, bypas ameliyatını ise Rektör yaptı.

Erzurum Atatürk Üniversitesinde 26 yıldır Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten 46 yaşındaki Seracettin Karatoprak, evrak imzalatmak için makamına gittiği Rektör Hikmet Koçak’ın dikkati sayesinde ölümcül kalp krizi riskinden kurtuldu.

REKTÖRÜN HAYAT KURTARAN DİKKATİ

İki çocuk babası olan Özel Kalem Müdürü Karatoprak, evrakları imzalatmak için karşısına çıktığı Atatürk Üniversitesi Rektör Profesör Doktor Hikmet Koçak’ın karşısında terlemesiyle dikkat çekti. Aynı zamanda kalp cerrahı olan Rektör Koçak, Özel Kalem Müdürüne, 'Terliyorsun, rahatsızmısın?' diye sordu. Özel Kalem Müdür Seracettin Karatoprak "Hocam sürekli terliyorum, göğüs ağrım oluyor” cevabını verdi. Bunun üzerine Rektör Koçak, Özel kalem müdürüne işi bırakarak hastanede anjiyo olması yönünde talimat verdi. Yapılan tetkiklerde, Seracettin Karatoprak'ın 5 damarının tıkalı olduğu ve acilen 'by-pass' olması gerektiği kararı verildi.

AMELİYATINA DA GİRDİ

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisinde tedaviye alınan Seracattin Karatoprak'ın ameliyatına ise, aynı zamanda kalp damar cerrahı uzmanı olan Rektör Hikmet Koçak girdi. 5,5 saat süren başarılı bir ameliyata imza atan Profesör Doktor Hikmet Koçak, özel kalem müdürünün yeniden hayata merhaba demesine yardımcı oldu. Seracettin Toprak, bir hafta yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odaya alındı. Günlük yemek yemeye başlayan Özel Kalem Müdürünün, akrabaları ile görüşmesinde de bir sakınca olmadığı belirtildi. Rektörünün hayatını kurtardığını ifade eden Karatoprak, "Rahatsızlığımdan dolayı erken tanı koyarak beni ölümden kurtaran, ameliyatıma da girerek ikinci kez hayatımı kurtaran çok değerli Rektörüme ve ekibine çok şey borçluyum. Sayın Rektörüm benim kahramanım oldu. Çünkü 5 damarım tıkalıymış. Ani bir kalp krizi ile ölüm riski çok yüksekmiş" dedi. Özel Kalem Müdürüne bir hasta gibi davranarak görevini yaptığını belirten Rektör Hikmet Koçak ise, " Sürekli terleme ve göğüs ağrıları şikâyeti oluyormuş. Ben de kendisine hemen anjiyo olmasını istedim. Arkadaşlarımızın yaptıkları tetkiklerde, acilen ameliyat olması gerektiği kanısına varıldı. Bende servis ekibimizle birlikte ameliyatına girdim. By-pas ameliyatı başarılı geçti. Bizim için önemli olan tıkalı damarlarındaki teşhisin hemen konulmasıydı. Herkes gibi yemek yiyecek, yürüyüşünü yapacak. Bundan sonraki yaşamında bir problem yaşamayacak" dedi.

HİKMET KOÇAK KİMDİR?

Atatürk Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Hikmet Koçak, 1954 yılında Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Alatarla köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra , tamamladıktan sonra 1968 yılında Oltu ilçesinde orta okulu bitirdi. Lise eğitimini 1971'de İstanbul Haydarpaşa Lisesinde tamamlayan Hikmet Koçak, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitiminin ardından 1978-79 yılları arasında Oltu Çamlıbel Sağlık Ocağında hekimlik yaptı.1979 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne araştırma görevlisi olarak giren Koçak, 1984-85 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde, 1985-88 yılları arasında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesinde uzman doktor olarak görev yaptı. Atatürk Üniversitesinde 1988 yılında yardımcı doçent unvanını alan Koçak, 1989 yılında Londra'da St. Thomas Hospital'da bir süre çalıştıktan sonra 1990 yılında doçent oldu. 1992 yılında ABD'de Cleveland Clinic Foundation'da çalışmalarda bulunan, 1995 yılında da profesör unvanı alan Hikmet Koçak, 1993 yılında Türk Kalp Vakfı Doçent Doktor Edip Kürklü Ödülü, 1997 yılında Türk Kardiyoloji Vakfı Profesör Doktor Reşat Garan Ödülü, 1997 ve 2002 yıllarında ise ABD'de AACC 54th Annual Meeting poster ödülünü aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Koçak, 06 Ağustos 2008 günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ataması ile Atatürk Üniversitesinin 15’inci Rektörü oldu.

REKTÖR ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN HAYATINI KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:53:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?