7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hayvan pazarında işler durgun

Erzurum’da bulunan hayvan pazarı son ayların en durgun günlerini yaşıyor. Özellikle büyükbaş hayvan satışlarında yaşanan sıkıntı besicileri sıkıntıya sokuyor.

Erzurum’da hayvan alım satımı ile uğraşan vatandaşlar, kış boyunca besledikleri hayvanları satamamaktan şikayetçi oldular. Geçtiğimiz yaz aylarında aldıkları hayvanları kış mevsiminde satmak için beslediklerini söyleyen vatandaşlar, ancak ekonomide yaşanan sıkıntılar sebebiyle satışların adeta durduğunu bildirdiler. Hayvanlarını satışa getirdikleri pazarda kaldıkları hergün için konaklama ve gıda gibi ihtiyaçlara masraf yaptıklarını ifade eden vatandaşlar, bazılarının birkaç günde satış olmayınca köyüne döndüğünü, bazılarının ise günlerce pazarda beklediğini anlattılar.
Dolar, Euro ve altının fiyatında yaşanan yükselmenin işlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan hayvan satıcıları, Et ve Balık Kurumu’na verdikleri hayvanların ücretlerini de geç almaktan dert yandılar. Et ve Balık Kurumu’na ineğin canlı kilosunu 7 lira 200 kuruştan, tosunu ise 8 YTL´den verdiklerini ifade eden vatandaşlar, “Bu kurumdan da paramızı ancak 2 ay sonra alabiliyoruz.” dediler.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?