6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hayvanlara şap aşısı vuruluyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan Şap Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında Erzurum'da da hayvanlara şap aşısı yapılmaya başlandı.

Kampanya kapsamında bugün ilk olarak Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş ve Tarım İl Müdür vekili Uysal Fayat Orbay'ın da katılımlarıyla merkeze bağlı Yeşilyayla köyünde hayvanlara şap aşısı yapıldı. Vali yardımcısı Aktaş, ahır içerisinde çizme ve beyaz önlük giyerek, sembolik olarak hayvanları aşıladı.

Tarım İl Müdür vekili Uysal Fayat Orbay ise şap hastalığının sığır, manda, koyun, keçi ve vahşi hayvanlarda görülen bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirtti.

Hastalıkla mücadele kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde aşılama kampanyası başlatıldığını dile getiren Orbay, "Büyükbaş hayvanlara ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere 2 defa, küçükbaş hayvanlara ise sadece ilkbaharda olmak üzere yılda bir defa aşı yapılacak. Yapılan aşılar ücretsizdir. Sadece uygulama ücreti olarak büyükbaş hayvanlardan 35 Ykr, küçükbaş hayvanlardan ise 6 Ykr alınacak. Amacımız aşısız hayvan kalmamasını sağlamaktır. Bu konuda yetiştiricilerimize de önemli görevler düşmektedir. Ayrıca haklı gerekçesi olmadan aşılamayı ihmal eden görevlilerle, aşı yaptırmayan yetiştiriciler hakkında da yasal işlem yapılacaktır." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?