6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hazine avcıları işbaşında

Erzurum'un Rabia Hatun Mahallesi'nde, türbe olarak bilinen binaya giren define avcıları, 20 metre derinliğinde çukur kazarak hazine aradılar.

Belediyenin istimlak ettiği boş eve seyyar elektrik çeken, iskele kuran, ip merdiven ve çıkrık sarkıtan kimliği meçhul define avcıları, içerde olduğu iddia edilen mezarı ortadan kaldırdıktan sonra 20 metre derine inerek hazine aradılar.

Kazdıkları çukurdan çıkardıkları toprağı kimseye sezdirmeden dışarı taşıyan define avcılarının, aramada son sistem cihazlar kullandıkları belirlendi.

Kaçak definecilerin mekanı olan Yeşil kapılı eve gelen Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, son sistem araçlarla yapılan kazı çalışmalarını ve aletleri görünce şaşırdılar. Mahalle Muhtarı Celal Göysaye, evin alt katında bir mezar bulunduğunu, ama kime ait olduğunun bilinmediklerini ifade etti.

Mahalle halkından Abdulkerim Balcı, “Burası Yeşil Türbe olarak tanınıyordu. Halk özellikle Cuma günleri ziyarete gelirdi. Ben de birkaç kez ziyaret etmiştim¨ diye konuştu.

Cumhuriyet Savcılığı kaçak kazı olayı ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatırken, geçen Haziran ayı başlarında yine Rabia Hatun Mahallesi`nde papazın evinde de resmi kazı yapılmıştı. Yeşil Türbe`ye 200 metre ötedeki bir evde, Ermeni işgali sırasında yaşadığı ileri sürülen papaza ait evde resmi olarak define arandı. Tonlarca altın bulma umudu ile iş makineleriyle yapılan kazıda bir şey bulunamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 15:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?