7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hedef kayıt dışı ile mücadele

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hulusi Bumin ve daire amirleri Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin’i makamında ziyaret ederek, hafta hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette kamuoyunda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması ve benimsetilmesi ile kayıt dışı istihdamla etkin mücadele edebilmek için gerekli desteğin sağlanmasına çalışıldığını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hulusi Bumin “ Bu hafta kapsamında yapılacak etkinliklerin önemli bir amacı da yapılan yeni uygulamaları, hak ve yükümlülükleri ilk elden doğru bir şekilde kamuoyuna anlatmaktır. Hafta boyunca yapacağımız faaliyetlerde kamuoyu oluşturarak halkın bu konuda daha bilinçli bir hale gelmesi için elimizden gelen tüm gayret çabayı göstereceğiz. Bu anlamda sayın Kazım Karabekir Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz”dedi.

Başkan Şahin de “Hayatlarımızın önemli vasıtalarından birisi olan Sosyal Güvenlik, sosyal risk yüzünden geliri veya kazancı azalmış şahısların , başkalarının yardımına gerek kalmaksızın, yaşama ve geçinme ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemler bütününü kapsamaktadır. Kişilere, belirli sosyal risklerin gerçekleşmesi sonucunda ortaya çıkan muhtelif zararların, ilave maliyetlerin veya gelir kayıplarının kısmi veya bütünüyle telafisine yönelik ekonomik güvence sitemi olan sosyal güvenlik günümüzde en çok ihtiyaç duyulan yasalardan birisidir.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 11:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?