4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

‘Hemşeri Turizmi’ projesi

Erzurum Kültür Müdürlüğü’nce 5 yıl önce başlatılan ‘Hemşeri Turizmi’ çalışmasıyla Erzurum dışında bulunan yaklaşık 3 milyon Erzurumluyu en az 5 yılda bir kez Erzurum’a getirmeyi hedefliyor.


Kültür ve turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, 5 yıldır üzerinde çalıştıkları “Hemşeri Turizmi” projesiyle Erzurum’a yılın 12 ayında en az 300 bin turist getirilebileceğini savundu. Proje kapsamında yerel anlamda sürdürülen çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığını dile getiren Öztürk, il hatta yurt dışında yaşayan yüz binlerce Erzurumlunun proje kapsamında hem doğduğu toprakları ziyaret edeceği hem de il ekonomisine önemli bir kaynak sağlayacağını bildirdi.


Türkiye’nin hemen tüm vilayetlerinde Erzurumlu nüfusun var olduğunu ve bu sayının 3 milyon ile 4.5 milyon arasında değerlendirildiğini anlatan Fikret Öztürk, bu nüfusun her yıl yüzde 10’luk bölümünün bile Erzurum’a getirilmesinin önemli bir turizm geliri oluşturacağını kaydetti.
Proje kapsamında Türkiye’deki Erzurum Derneklerinin bilgilerinin toplandığını ve temasa geçildiğini söyleyen Öztürk, 2011 Dünya Üniversite kış Oyunları öncesi ve sonrasında projenin adım adım uygulamaya konulacağını bildirdi.


Yıllardır doğdukları memleketten uzak olan Erzurumluların 2011 organizasyonu öncesi ve sonrasında proje kapsamında Erzurum’a davet edilebileceğini ifade eden Fikret Öztürk, projenin uygulanması ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde Erzurum’un en ücra köşesinin bile yararlanabileceği önemli bir turizm girdiği e

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?