7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hemşirelerin mutlu günü

12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle Erzurum'da düzenlenen etkinlikte 25-30 yılını dolduran başarılı hemşire ve ebelere birer plaket verildi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yemekhanesi’nde düzenlenen etkinliğe Hastane Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Çelebi, Doç. Dr. İlyas Çapoğlu, Hastane Müdür Yardımcısı Abdullah Taşdan, Şube Müdürü Güner Kılıç, Şube Müdürü Celal Tanay, İdare Müdürü Ali Özsoy ve Başhemşire Aynur Pehlivan’ın yanı sıra hemşireler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel ve Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, ”Hemşireler verdikleri hizmetle sağlık hizmetleri bütünün içinde önemli yere sahiptir. Bu vesileyle yoğun bir gayretle fedakarca hizmet eden tüm hemşirelerimizin gün ve haftasını kutluyorum.” dedi.

Prof.Aktaş, hemşireliğin sadece hastane ortamında uygulanan bir meslek olmadığını, insanın varolduğu her yerde evde, sokakta, iş yerinde uygulanan bir meslek olduğunu belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı Hastane Başhemşiresi Aynur Pehlivan ‘a teşekkür plaketi verdi. Pehlivan, plaketini alırken gözyaşlarını tutamadı. Hastane Başhemşiresi Aynur Pehlivan, hemşire ve ebelerin övgü ve ödüle layık olduklarını belirterek, “Bugün, burada hemşirelerimize sembolik olarak teşekkür plaketi verdik. Fedakarca gece gündüz demeden hizmet veren bütün meslektaşlarımla birlikte tüm hemşirelerin ödülü hak eden bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Hemşireler haftasını kutluyorum.” diye konuştu.
Daha sonra hastanede 25-30 yılını dolduran başarılı hemşire ve ebelere çalışmalarından dolayı birer plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 10:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?