4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hemşirelik yüksekokulu fakülte oldu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, Üniversite Senetosunun onayı ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Yeni statüsüne geçen Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı. Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Bu güne kadar gerek öğrenim süresi, gerek yüksek lisans- doktora programları ve gerekse araştırma faaliyetleri ile fakülteye eşdeğer pozisyonda olan Hemşirelik Yüksekokulu bu gelişimle birlikte statüsünü fakülte olarak netleştirmiştir.
 
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulunun teklifi, Üniversite Senetosunun onayı ve Bakanlar Kurulu'nun 2009/14727 sayılı kararı ile üniversitemizde Sağlık Bilileri Fakültesi kurulması kararı alınmıştır. Açılma kararı 1970 yılında alınıp, 1977'de faaliyete geçen Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, 2009 yılından itibaren yoluna Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak devam edecektir. Fakülte olmanın en önemli getirisi üniversiteye giriş puanı daha yüksek olan öğrencilerin üniversitemize gelmesi olacaktır. Geçerli olan sisteme göre yüksekokul düzeyinde hemşirelik eğitimini tercih eden öğrenciler sayısal 1 puan türüne göre yerleştirilirken Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Hemşirelik Bölümleri öğrencilerini 2 puanlarına göre kabul etmektedir." dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ta, ünivers ite bünyesinde 8 ay içerisinde 2. fakülteyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, " Öğretim faaliyetlerini 18'i öğretim elemanı ile sürdürmekte olan Hemşirelik Yüksekokulu 1982- 1983 eğitim öğretim yılından bugüne kadar lisans düzeyinde bin 418, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise 106 mezun vermiştir. 18 Kasım 2008 de aldığı ISO 9001 - 2000 belgesi ile hemşirelik eğitiminde kalitesini kanıtlamışır. Bu güne kadar AB destekli bir kaç proje yürüten Hemşirelik Yükseokulu, Ulusal Ajans tarafından destek gören yeni bir proje kapsamında 2-6 Kasım 2009'da kanser hastalarının evde bakım gereksinimi konulu bir çalışmaya ev sahipliği yapacaktır." diye konuştu.

Daha sonra açılış kurdelası kesilerek, Fakülte öğrencileriyle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?