7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hepatit bilgilendirme standı açıldı

Viral Hepatitle Savaşım Derneği’nin (VHSD) gizli tehlike Hepatit B konusunda halkı bilinçlendirme kampanyası Türkiye geneline yayılıyor. 

Geçtiğimiz yıl Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde düzenlediği toplantılarla, bölgede yaşayan vatandaşlar ve doktorları hastalık konusunda bilgilendiren VHSD, bu kez tüm Türkiye’yi kapsayacak bilgilendirme kampanyası kapsamında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bilgi edindirme standı açtı. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan dernek yetkilileri; Dünyada her yıl 1 milyondan fazla kişinin Hepatit B hastalığından dolayı hayatını kaybettiği, Türkiye’de ise yaklaşık 4,5 milyonun üzerinde insanın enfekte olduğundan habersiz yaşadığı Hepatit B hastalığının, insan sağlığı açısından da “gizli tehlike” olarak büyük önem taşıdığını dile getirdiler. 25 Aralık Perşembe günü Halk Eğitim Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyuran yetkililer, vatandaşları toplantıya davet ettiler. 

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise yaptığı açıklamada amaçlarının sadece vatandaşları tedavi etmek olmadığını ifade ederek bu tür bilgilendirmelere ev sahipliği yaparak çeşitli hastalıkların erken tanı ve teşhis aşamasında da vatandaşları yönlendirmek ve önlem almalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Özellikle karaciğere etki eden Hepatit B, zaman içinde kronikleşmesi durumunda karaciğer sirozu ve karaciğer kanseri gibi ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Hepatit B den erken tanı aşamasında yapılacak aşıyla korunabilineceği gibi gerektiğinde hastalığın mevcut ilaç ve yöntemlerle tedavisi de mümkündür” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?