4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hepatit otobüsü Erzurum'da

HEPATİT OTOBÜSÜ ERZURUM'DA

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) "VHSD Eğitim ve Test Aracı” Erzurum'a geldi.

Türkiye’nin değişik illerini dolaşarak hepatit hastalığı ve hastalığın teşhisi konusunda halkın bilgilendirildiği VHSD Eğitim ve Test Aracı, Erzurum'a geldi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde park edilen araçta vatandaşlar bilgilendiriliyor. VHSD Eğitim ve Test Aracı, hastalığın görülme sıklığının çok yüksek olduğu Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri öncelikli olmak üzere tüm Türkiye’yi ziyaret ediyor.

VHSD Eğitim ve Test Aracı içerisinde, hepatit hastalığı, teşhisi ve tedavisine yönelik bilgilendirmenin yanı sıra isteyen vatandaşlardan kan örneği alınarak Hepatit B (B tipi sarılık) ve Hepatit C (C tipi sarılık) için teşhis testleri ve yine isteyenlere Hepatit B aşısı yapılıyor.

Hepatit Otobüsü projesi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri ve Kızılay’ın desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, " Türkiye’de yaklaşık 4 milyonun üzerinde gizli Hepatit taşıyıcısı bulunuyor. Hepatit, kan, vücut sıvıları ve cinsel ilişki yoluyla bulaşmaktadır. Tedavi edilmemesi durumunda karaciğer kanseri, siroz ve hatta ölüme neden olmaktadır. Hepatit tedavisinde erken tanının önemi büyüktür. Bu nedenle, Hepatit hastalığı konusunda halkı bilinçlendirmek, hastalığın teşhisi ve tedavisi konusunda eğitim sağlamak büyük önem taşımaktadır. Viral Hepatitle Savaşım Derneği, kamuoyunu iki yıl boyunca Türkiye’de 4 milyonun üzerinde gizli Hepatit taşıyıcısı var. Onlardan biri, belki de sensin! Haydi gelin! Bilgilenin, Korunun, Test Yaptırın, Aşılanın. diyerek bilgilendirecek." dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 14:20:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 17:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?