4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Her şeyi anlattılar

ERZURUM'DA KÜÇÜK MUSA'NININ ÖLDÜRÜLMESİ(2)

Erzurum'da kaçırıldıktan sonra öldürülen küçük Musa'nın katil zanlıları yüzleştirildikten sonra zanlılara tatbikat yaptırıldı.

İki zanlı cinayetin işlendiği metruk binada yaklaşık 20 dakika kalırken Musa'nın amcasının oğlu olan zanlı için bugün tahliye talebinde bulunulacağı öğrenildi.

Musa K.'nın(13) öldürülmesiyle ilgisi olduğu iddiasıyla 'Nitelikli kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanan amcasının oğlu S.K. ile madde bağımlısı B. E. önce yüzleştirildi ardından da metruk binaya götürülerek yer gösterme yapıldı.

ÖZEL BİRİM OLUŞTURULDU

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Musa K., 3 Kasım sabahı okula giderken yanına gelen kapişonlu 16 yaşındaki B.E ile uzaklaştı. Biri kız üç sınıf arkadaşının gördüğü B.E. ile kaybolan Musa K.'nın 9 Kasım gecesi cesedi bulundu. İstasyon Mahallesi'ndeki metruk binada üzeri taşla örtülmüş ve sert bir cisimle vurularak beyin kanamasından öldüğü belirlenen Musa K. cinayetini aydınlatmak için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturuldu. 10 Kasım günü talihsiz Musa doğum yeri olan

Yoncalık köyünde toprağa verilirken amcasının oğlu 16 yaşındaki S.K. gözaltına alındı. Halkın Gürcükapı Polis Merkezi önünde toplanarak zanlıyı linç etme girişimi nedeniyle gece yarısından sonra adliyeye çıkarılan S.K. 12 Kasım sabahı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemenin 60 bin lira tazminatla serbest bırakılabileceği yönündeki kararı, Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine iptal edilirken, avukatları S.K.'nın tutuksuz yargılanmasını sağlamak için Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdular. Ancak S.K.'nın tahliye talebi reddedildi.

52 AYRI SUÇTAN SABIKASI BULUNUYOR

Cinayetle ilgili çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri mercek altına alan polis, 24 Kasım'da madde bağımlısı, 52 suçtan sabıkası bulunan B.E.'yi gözaltına aldı. Savcılıktaki ifadesinde Musa K. ile birlikte güvenlik kameralarına yansıyan kapişonlu kişinin kendisi olduğunu itiraf ettiği bildirilen B.E., ancak cinayeti işlemediğini söyledi. Musa'yı hırsızlık yaptırmak için kaçırdığını ileri süren B.E., metruk binada karşılaştığı S.K.'nın kendisine bağırması üzerine Musa'yı bırakarak uzaklaştığını iddia etti.

METRUK BİNAYA İLK KEZ GELDİM

Musa cinayetiyle ilgili olarak tutuklanan kuzen S.K. ile madde bağımlısı B.E., kapalı araçla ve sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevinden adliyeye getirildi. Burada Cumhuriyet Savcısı tarafından yüzleştirilen zanlılardan S.K., madde bağımlısı genci tanımadığını, cesedin bulunduğu binaya ilk kez geldiğini, cinayetle ilgisi olmadığını söyledi. Zanlılardan B.E. ise, "Musa'yı alıp metruk binaya geldim. Binadan içine girdikten sonra Musa'nın elindeki poşeti kuyuya, üzerine de kemik parçalarını attık. 3-5 dakika sonra Musa önde ben arkada dışarı çıkarken, S.K. taşa dayanmış içki içiyordu. Musa, S.K.'yı görünce yardım istedi. S.K. bana bağırınca kaçtım" dedi.

POLİS VE JANDARMA SIKI GÜVENLİK TEDBİRİ ALDI

Yüzleştirmenin ardından zanlılar, çok sıkı güvenlik önlemleri altında İstasyon Mahallesi'ndeki metruk binaya götürüldü. Avukatların hazır bulunduğu yer gösterme sırasında cezaevi aracından ilk önce B.E. çıktı. Jandarmaların arasında yürüyen B.E, mavi kazağını başına geçirerek yüzünü gizlemeye çalıştı. Daha sonra S.K. önde, B.E. arkada olmak üzere metruk binaya girdiler. Cinayetin işlendiği metruk binada yaklaşık 20 dakika kadar kalan iki zanlıya, Cumhuriyet Savcısı yer göstermesi yaptırdı. Polisin kamerayla kayıt altına aldığı yer gösterme sırasında S.K.'nın yakınlarının da gelişmeleri uzaktan izlediği görüldü.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNACAĞIZ

Yer göstermenin ardından jandarmalar arasında yine iki zanlı kapalı araca bindirilerek cezaevine götürüldü. Yer göstermenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan S.K.'nın avukatlarından Tuncer Aktaş, "S.K., daha önceki ifadelerinde dile getirdiği binaya ilk kez geldiğini burada da öne sürdü. Görüntülerdeki kişi olduğunu kabul eden B.E. ise cinayeti işlemediğini söylüyor. Bugün öğleden sonra S.K.'nın tahliyesi için Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vereceğiz. Savcılık, mütalanın ardından dilekçeyi Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderecek" diye konuştu.

ERZURUM'DA KÜÇÜK MUSA'NININ ÖLDÜRÜLMESİ(2)
ERZURUM'DA KÜÇÜK MUSA'NININ ÖLDÜRÜLMESİ(2)
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:57:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim aksu IP: 88.254.56.xxx Tarih : 25.11.2009 16:38:34

şu yapılmış olan cinayetin  işlenerek  ve hiç alakası olmayan mahsunane bir insanın orda yatırılması çok ama çok buyuk bir acı şu olaya bir bakın cinayeti işleyen cani dışarda geziyor mahsun biri içerde yatıyor buna ne diye biliriz artık bunun yorumunu halkımız ve sizler ya pınız hele bir duşunun mahsun birinin içerde yatmasını acaba onun ailesi ne durumda  hiç duşun uldumu bunun hesabını kim veya kimler verecek çok acı ve vahim bir durum ortaya çıkıyor allah kurtarsın demekten başka bir çare yok demekki artık şu ulkede insan haklarına saykı yok demekten başka bir şey söyleyemeyeceyim s.k ailesine allah sabır versin onuda alah kurtarsın mahsun çoçuğun göreceyi diyelim allah başka acı göstermesin