4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Her sokağa bir oyun parkı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi ve kültürel dokusu çok eski olan Erzurum’un yeşil alan ve park açısından yetersiz olduğunu söyledi. Erzurum’un yeşil alan olarak dünya ortalamasının çok altında olduğunu anımsatan Korkut, “Bizim görev süremiz içerisinde bu oranın yukarı doğru çekilmesi için çalışacağız. Ayrıca yeşil dokuyu artırırken park ve bahçelerimizle de merkezi güzelleştireceğiz” dedi.

Ali Korkut, Erzurum’da çocukların ve yaşlıların çok önemli sayıldıklarını hatırlatarak “Öyle olduğu söylenir ama gerçekte çocuklarımız ve yaşlılarımız için önem verdiğimiz tartışılır. Köylerde yaşlılar cami önlerinde oturur, çocuklar içinde oyun alanı diye bir sorun yoktur. Yani sınırsızdır. Şehirde yaşlılarımız oturacakları cami önünden, çocuklarımız ise oyun alanından mahrum bırakılıyor. Yakutiye İlçe Belediyesi olarak her mahalleye mutlaka park ve güzel bir bahçe yapmayı hedefliyoruz. Böylece mahalle sakinleri, yaşlılarımız huzur içerisinde oturabilecekleri bir ortam bulacaklar. Her sokakta oyun parkı oluşturarak çocuklarımızın çocukluklarını yaşamalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Ali Korkut, yeşil alan ve park bahçenin de bir kültür olduğunu ifade ederek Erzurum’un yeşil dokuyu fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Korkut, “Binaları yaparken orada oturacak insanların ihtiyaçları düşünülmemektedir. Belediyeler de maalesef yeşil dokuya yeteri kadar önem vermemişler. Betonlaşmak denilen şey budur. İnsanlarımızın ruhlarını da betonlaştıran bu anlayıştır. Bizim anlayışımız farklı. Biz yeşili düşünüyoruz, biz yaşlılarımız ve çocuklarımıza değer veren bir anlayış ortaya koyacağız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 22:54:09
Güncelleme :16 Eylül 2009 Çarşamba 22:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?