7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

HES Projesi yeni yıla kaldı

HES PROJESİ YENİ YILA KALDI

Erzurum’da Vali Sebahattin Öztürk tarafından yetki aşımı olduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisi’ne iade edilen HES raporu ile ilgili karar, yeni yıla kaldı.

İl Genel Meclisi Aralık dönemi toplantılarına devam edildi. İl Genel Meclisi’nde İhsan Özdemir Başkanlığı’nda başkanlığında toplanan mecliste Aziziye ilçesi Gelinkaya Köyü sınırlarında yapılması planlanan HES’le ilgili rapor görüşüldü. PAK Enerji Üretimi San. Tic. Aş. tarafından yapılması planlanan HES projesindeki regülatör ve santral binası yapılacak yerin mevzi imar planın yapılması talebi, Daphan Ovası sulama işlerini ve sulamadan faydalanan çiftçilerin mağdur olacağı gerekçesiyle geçtiğimiz ayki meclis görüşmelerinde reddedilmiş, Vali Sebahattin Öztürk ise İl Genel Meclisi’nin yetki aşımı yaptığı gerekçe göstererek kararı meclise iade etmişti.

Vali Sebahattin Öztürk’ün yeniden görüşülmesi için gönderdiği HES projesinin görüşmesinde söz alan İl Genel Meclis üyesi Yusuf Kılıç, İçişleri ve Mevzuat Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun rapor hazırlığının devam ettiğini, konunun Ocak ayındaki meclis toplantısına getirileceğini belirtti.

HES PROJESİ YENİ YILA KALDI
HES PROJESİ YENİ YILA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 16:28:00
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 16:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?