8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Heyelan Çat'ta okul yıktı

HEYELAN ÇAT'TA OKUL YIKTI

Erzurum'un Çat İlçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelanda Tuzlataşı Köyü İlköğretim Okulu yıkıldı. Okulun tamamen kullanılamaz hale geldiği Tuzlataşı köyünde eğitim öğretim eski köy okulunda yapılmaya başladı. Köyün 300 metre yukarısında bulunan ilköğretim okulu binası gece yarısında yaşanan heyelan nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Tuzlataşı Köyü Muhtarı Hasbi Akgül, okulun yıkılmasının ardından köyde bulunan 2 derslikli ilköğretim okulunda eğitim öğretimin ikili olarak devam ettiğini belirterek, heyelan sonrası köy halkının büyük bir endişe ve tedirginlik yaşadığını söyledi.

Çat Kaymakamı Hasan Balcı, ilçede yaşanan sağanak yağış ve fırtınanın iki köyde etkili olduğunu söyledi. Can kaybının yaşanmadığı olayda maddi hasarların oluştuğunu kaydeden Kaymakam Balcı, hasar tespiti çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Balcı, ilçeye bağlı Tuzlataşı ve Taşağıl köylerinde okulların büyük ölçekte hasar gördügünü ve kullanılamaz hale geldiğini belirterek, Tuzlataşı köyünde köyün içindeki eski okul binasında eğitime ikili olarak devam edildiğini Taşağıl köyünde ise şu an eğitime devam edilemediğini belirtti. Kaymakam Balcı, bu köydeki öğrencilerin de köyde bulunan tarım binasında veya ilçe merkezine getirilerek eğitimlerinin sürdürüleceğini kaydetti.

HEYELAN ÇAT'TA OKUL YIKTI
HEYELAN ÇAT'TA OKUL YIKTI
HEYELAN ÇAT'TA OKUL YIKTI
HEYELAN ÇAT'TA OKUL YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:05:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 22:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?