6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Heykel Sempozymuna yoğun ilgi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kuruluşunun 10. yıldönümü dolayısıyla 10 Haziran-10 Temmuz 2005 tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Erzurum Taş Heykel Sempozyumu, bugün sona erdi.
Almanya, Gürcistan, Polonya, Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 10 bilim adamının yaptığı heykeller bugün görücüye çıktı. Sempozyumun sona ermesi nedeniyle, Güzel Sanatlar Fakültesi önünde bir tören düzenlendi.

Sanat dilinin evrenselliğinden yola çıkılarak düzenlenen sempozyumda, farklı kültürlerden sanatçılar Erzurum'a biraraya getirildi. Bölgeden çıkarılan traverter taşı, farklı uluslardan Erzurum'a davet edilen yabancı ve yerli heykel sanatçılarının çağdaş bir dilde yorumu ve çeşitliliğiyle izleyicilere sunuldu.

Törenin açılış bölümünde konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Sağsöz, sempozyuma katılan sanatçıların Erzurum'un yüksek rakımından, doğa güzelliklerinden ve Selçuklu, İlhanlı, Osmanlı eserlerinden çıkışla soyut kompozisyonlarda heykeller ortaya koyduğunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ise yaptığı konuşmasında, Atatürk Üniversitesi'nin her şeye layık olduğunu belirterek, "Üniversitemiz ülkemizin temel taşlarındandır. Cumhuriyetimiz'in iftiharlarındadır. Üniversitemizin böyle güzellikleri sergilemesiyle kendisini gösterecektir" dedi.
Bir ay önce başlayan sempozyumda bugün gururlanılacak eserlerin ortaya çıktığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz, katılımcılara teşekkür etti. Katılımcı bilim adamlarına, tören sonunda sertifika ve çeşitli ödüller verildi.
Sempozyum kapsamında yapılan heykellerin üniversitenin değişik dış mekanlarında sergileneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 08:47:14
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 15:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?