4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Heykeller sanatseverlerle buluştu

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri 70’e yakın eserden oluşan yıl sonu heykel sergisiyle sanatseverlerle buluştu.


Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiyi çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi gezdi.


Serginin açılışında konuşan Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, sergide yer alan çalışmaların çoğunluğunun lisans, birkaçının da yüksek lisans öğrenci çalışması olduğunu belirtti.


Bulat, “Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü olarak gerek öğrencilerimizin aldığı eğitim gerekse Ankara gibi farklı şehirlerde açtığımız sergilerden edindiğimiz intibadan yola çıkarak söylüyorum ki, Türkiye’nin en iyi heykel bölümlerinden birisiyiz” dedi.


Serginin açılışını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen’de konuşmasında, sanat eğitiminin önemine değindi. Tüzemen, “Güzel Sanatlar Fakültesi son iki ay içerisinde hemen her hafta bir yada iki sergiyle öğrencilerimizi ve halkımızı buluşturdu. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.


Serginin açılışına Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş’ta katıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencileri Yakup Aksu, Barış Aydın, Mukaddes Baba, Gülsüm Binzet, Mustafa Bulat, Serap Bulat, M. Hacı Fettahoğlu, Fuat Kaplan, Nihat Kaplan, Erhan Karadağ, İlhan Kaya, Taner Küçükler, Hakan Şengönül, Gökhan Taş, Halime Yelekçi ve Hanifi Zengin`in yapıtlarının yer aldığı Heykel Sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 10:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?