4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hınıs'tan bölgeye sağlık hizmeti

HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Erzurum Hınıs Devlet Hastanesi'nde Lazerli Laparoskopik ve Endoskopik ameliyat yapılmaya başlandı. Hınıs Devlet hastanesine yapılan yatırımlar sonrası, Tekman, Karayazı, Karaçoban ilçelerinin yanı sıra Muş'a bağlı Varto ve Malazgirt ilçelerine de hizmet verilecek.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Hınıs İlçe Devlet Hastanesi'ne 250 bin liralık laparoskopi cihazı gönderdi. İlçe Devlet Hastanesi'nde uzman genel cerrahi ve ürolog doktorlar, lazerli (bıçaksız) laparoskopik yöntemle safra kesesi, apandist, mesene, böbrek kisti ve fıtık ameliyatları ile böbrek kanseri ameliyatlarını yapmaya başladı.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Hınıs Devlet Hastanesi'ne alınan endoskopi cihazı ile pek çok hastalığın erken teşhis ve tedavisine imkan sağlandığını belirterek, hastanede randevusuz olarak günde 20 hastaya endoskopi cihazı ile tanı konularak tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Hınıs Devlet Hastanesi'ne kurdukları endoskopi cihazı sayesinde günde ortalama 50 hastanın Erzurum il merkezindeki hastanelere tedavi olmak için gelmekten kurtulduğuna dikkat çeken Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, “Yerinde kaliteli sağlık hizmeti sunumuyla artık Hınıs ve çevre ilçelerdeki böbrek, safra kesesi, fıtık ve mesene rahatsızlığı bulunan hastaların Erzurum'a gelerek zaman ve para kaybına uğramasının önüne geçildi. Hastane başhekimimiz genel cerrahi uzmanı operatör doktorumuz Recep Aktimur'u Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde eğitime tabi tuttuk. Bu doktorumuzu aldığı eğitim sonucu Hınıs'ta bıçaksız olarak endoskopik ve laparoskopik ameliyatlara başladı. Bu sayede hastalar ameliyat sonrasında 10-15 gün hastanede yatmak yerine 2 gün sonra taburcu edilmekteler.” diye konuştu.

Doç. Dr. Vançelik, Hınıs Devlet Hastanesi'nde 3 uzman hekimin çalıştığını bunlara ilaveten bir tane kulak-burun-boğaz uzmanı ile bir tane de anestesi uzmanı doktoru önceki hafta ilçeye gönderdiklerini kaydetti.

Lazerli ameliyat imkanına kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Aldulkadir Aybaba isimli 53 yaşındaki safra kesesi hastası ise, “Erzurum'a tedavi için gidecektim. Hınıs'ta safra kesesi ameliyatlarının yapıldığını duyduğumda inanmadım. Ancak hastaneye gidip başhekimle görüşünce safra kesesi ameliyatının ilçe hastanesinde yapıldığını öğrenince bıçaksız ameliyat oldum. 2 gün sonra taburcu oldum. Rüyamda görsem inanmazdım. Allah devlete, millete zeval vermesin” dedi.

Öte yandan, Hınıs Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Aktimur, “Göreve başladıktan sonra kullanmayı arzu ettiğim ve bölge halkına çok faydalı olacağını öngördüğüm aletleri alabilmek için çalışmalara başladık. Hastanemizin bütçesi istediğimiz cihazları almamıza imkan vermeyeceğinden merkez bütçeden ödenek almak için Bölgemiz Milletvekili Saadettin Aydın, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Serhat Vançelik’e amacımızı anlatarak yardım talebinde bulunduk. Kısa süre içinde büyüklerimiz sayesinde beklediğimiz 250 bin TL’lik ödenek elimize geçti ve hemen ihale sürecini başlattık. Bu sırada Üroloji Uzmanımız Op. Dr. Sedat Akyüz’ün de ekibimize katılması ile ürolojik malzemeleri de alımlarımıza dahil ettik. Sonuçta, büyük kısmı Sağlık Bakanlığının gönderdiği ödenekten ihtiyaçlarımızın büyük kısmını giderdik” şeklinde konuştu.

HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
HINIS DEVLET HASTANESİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 16:51:05
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 21:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?