4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hırsızlar kameraya takıldı

Erzurum'da kuyumcudan hırsızlık yapan iki kadın güvenlik kamerasına yakalanırken, polis zanlıların yakalanmaları için çalışma başlattı.


Taşmağazalar Caddesi'ndeki Habipbaba Türbesi karşısında bulunan Palandöken Kuyumcusu'na gelen iki kadın, vitrindeki 'Fantezi' bilezikleri istedi.

Tezgahtar Osman Gacıroğlu'nun gösterdiği takıları bileklerine takarak deneyen kadınlar, yaklaşık 20 dakika altın beğenmeye çalıştılar. Bu sırada bin dolar vererek bir bilezik alan ve bu sayede tezgahtarın güvenini kazanan kadınlardan biri, bakışları ve konuşmalarıyla etkilemeye çalıştıkları Gacıroğlu'nun bir anlık dalgınlığından yararlanarak bileğine taktığı iki altın bileziği çarşaf altına gizledi. Daha sonra işyerinden ayrılan kadınlar kayıplara karışırken mal sayımı yapan tezgahtar Gacıroğlu, 60'ar gramlık iki bileziğin eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine polisi arayarak yardım isteyen Gacıroğlu, "Hırsız olabileceklerine hiç ihtimal vermedim. Nasıl çaldıklarını anlamadım bile" dedi.
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, iki kadının bir süre önce aynı semtte iki kuyumcuyu daha aynı yöntemle soyduğunu belirledi. Kadınların dikkat dağıtmak için genellikle tezgahtarlara kur yaptıkları ve bakışlarıyla etkilemeye çalıştıkları belirtilirken, eşkalleri belirlenen hırsızlık zanlısı kadıların yakalanması için başlatılan araştırmalar sürdürülüyor.

Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 12:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?