6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hırsızlık iddiasında 2 tutuklama

Erzurum'da hırsızlık olaylarına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 5 kişiden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"İlimiz genelinde 19-20 Ağustos 2008 tarihlerinde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayları ile ilgili; Sanayi Mahallesinde meydana gelen olayda, işyerinin giriş kısmında bulunan cam kırılarak içeri girilmiş ve işyerinden yaklaşık 2 bin 500 YTL değerinde bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri, 1 adet çelik kasa ve içerisinde bulunan çek karneleri çalınmıştır.

Alipaşa Mahallesinde meydana gelen olayda, işyeri giriş kapısında bulunan cam kırılarak içeri girilmiş ve yaklaşık bin 800 YTL değerinde 40 metre tül perde çalınmıştır. Konu ile ilgili yapılan operasyonlarda, olayın şüphelileri olan E. A (31), A. A (23), C. K (21), M. A (25) ve E. S (19) isimli şahıslar yakalanmışlar, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat doğrultusunda şüpheli M. A’nın evinde arama yapılmış ve yapılan aramada Sanayi Mahallesi’ndeki işyerinden çalınan bilgisayar ve bilgisayar malzemeleri, çelik kasa ile Alipaşa Mahallesi’ndeki işyerinden çalınan tül perde ele geçirilmiş, yapılan işlemlerin ardından söz konusu çalınan malzemeler olayın müştekilerine teslim edilmiştir.

Bununla birlikte, şüphelilerden M. A ve E. S’nin Bursa ili Gemlik İlçesinde işlemiş oldukları işyerinden hırsızlık suçlarından da aranmalarının olduğu tespit edilmiş, Savcılık talimatı doğrultusunda M. A’nın ikametinde yapılan araştırmada ayrıca yaklaşık 6, 5 kg ağırlığında kurumaya bırakılan kenevir bitkisi tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirilmiş, elde edilen uyuşturucu madde KOM Şube Müdürlüğü’ne teslim edilerek gerekli işlem yapılmıştır. Şüpheli şahıslardan E. A, A. A ve C. K. Savcılık talimatı ile serbest bırakılmışlar, diğer yakalanan M. A ve E. S isimli şüpheliler işlemiş oldukları suçları kabul etmişlerdir.

M. A ve E. S isimli şüpheliler haklarında 2 adet işyerinden hırsızlık, 1 adet esrar maddesi imal etmek, bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak ve Bursa ili Gemlik İlçesinde işlemiş oldukları 1 adet işyerinden hırsızlık suçlarından düzenlenen 4 ayrı tahkikat evrakları ile birlikte işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edildikten sonra tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?