7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Hırsızlık ve dolandırıcılık açıklaması

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapılarak hırsızlık ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunuldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

" İlimiz Gez Mahallesi, Hastaneler Caddesi Numune Hastanesi Acil Servisi içerisinde meydana gelen müşteki Z. K’ ya ait cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda; olayla ilgili olarak müşteki Z. K. ve olayın tanığı S. K.’nın vermiş olduğu eşkaller doğrultusunda ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ekiplerimizce de tanınan ve daha önceden hakkında yine hırsızlık olaylarından işlem yapılan K. D. isimli şüpheli yakalanıp müdürlüğümüze intikal ettirilerek tahkikata başlanmıştır. Müdürlüğümüzce yapılan tahkikatta olayın şüphelisi işlemiş olduğu suçu kabul etmiş ve hakkında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte aynı gün çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir. İlimiz Palandöken Devlet Hastanesi’nde meydana gelen cep telefonu hırsızlığı olayı ile ilgili olarak, olay yerinin güvenlik kameraları incelenmiş, eşkalleri tespit edilen şüpheliler ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, B. Y. ve E. V. isimli şüpheliler ekiplerimizce yakalanıp Müdürlüğümüze intikal ettirilerek tahkikata başlanmıştır. Müdürlüğümüzce yapılan tahkikatta olayın şüphelileri işlemiş oldukları suçu kabul etmiş ve haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte aynı gün çıkarıldıkları Adli Makamlarca serbest kalmışlardır.

Ayrıca; ilimiz genelinde 2008 yılı ilk 5 aylık analizi yapıldığında; özellikle kontör dolandırıcılığı olaylarında önceki yıllara göre artış olduğu tespit edilmiştir. Kontör dolandırıcılığı olayları genelde şu şekilde meydana gelmektedir; Dolandırıcının müştekinin cep telefonunu arayarak kendisini Polis, Hakim, Savcı ve Asker olarak tanıttıktan sonra müştekinin kullanmış olduğu cep telefonu hattıyla internete girildiğini veya ev telefonundan şu an suç işlendiğini, müdürün, komutanın, savcı veya hakimin eşine, kızına uygunsuz mesajlar çekildiğini söyleyerek cep telefonunda çıkan numaraya kontör yüklemesini istediğini, bu masrafların ise devlet tarafından karşılanacağını söyleyerek müştekiye kontör yükleterek dolandırdığı tespit edilmiştir. Kontör Dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşlarımızın alacağı tedbirler aşağıya çıkarılmıştır; Vatandaşlarımızın cep telefonlarından kendilerini arayan Polis, Hakim, Savcı ve Asker olarak tanıtan şahıslara ve söylediklerine itimat etmemeleri, konu ile ilgili en yakın Polis birimine müracaat ederek konuyu bildirmeleri, vatandaşlarımızın bu şekilde davrandığı takdirde alınan polisiye önlemlerin pekişeceği ve kontör dolandırıcılarının işinin zorlaşacağı, dolandırıcılık suçundan endişe duyan vatandaşlarımızın suçun önlenmesi faaliyetleri içerisine girerek polisiye tedbir ve önlemlere destek olmasının önemli katkılar sağlayacağı bilinen bir gerçektir.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?