4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hızırilyas kaplıcalarına makyaj

HIZIRİLYAS KAPLICALARINA MAKYAJ

Horasan Kaymakamlığı, Hızırilyas kaplıcalarında yaptığı çalışmalar ile tesisleri modern bir hale getirdi. İlçeye yeni yatırımların yapılmasına öncülük eden Horasan Kaymakamlığı yeni bir hizmete daha imza attı

Horasan kaymakamlığı yaptığı yeni düzenleme çalışmaları ile hizmetten uzak bir yapıya sahip olan Hızırilyas Kaplıcasına yeni bir çehre kazandırdı.

Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal’ın girişimleriyle modern bir hale getirilen ve MTA tarafından ek kaynak bulunarak desteklenen sıcak su kaynağı ilçeye modern bir kaplıca tesisi kazandırdı.

Su sıcaklığının 57 derece olduğu kaplıcalar vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Yapılan yeni kabinleri, modern görünümü ve hizmetiyle vatandaşın hizmetine sunulan Hızırilyas Kaplıcası artık şifa kaynağı ve yüzme sporlarına öncülük etmeye hazırlanıyor.

Bölgede turizme kandırılan önemli tesisler arasında yerini alan Hızırilyas kaplıcası artık hem şifa kaynağı hem de bir mesire yeri olarak kullanılacak.

Rezervi bir hayli büyük olan ve kükürt derecesi insan sağlığına yararlı derecede olduğu kanıtlanan kaplıcanın tanıtımı için ciddi çalışmalar yapılması planlanıyor.

HIZIRİLYAS KAPLICALARINA MAKYAJ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 09:49:02
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 09:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?