4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Horasan çinileri dünyaya açıldı

HORASAN’DA ÜRETİLEN ÇİNİLİLER DÜNYAYA AÇILDI

Horasan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Türkiye İş-Kur İşbirliği ile meslek edindirmeye yönelik açılan çini ve seramik kursunda üretilen çiniler dünya pazarına açıldı.

Horasan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Erzurum İş-Kur İşbirliği ile Horasan Belediye Hizmet binasında açılan çini ve seramik kursunda üretilen çiniler ilçede olduğu gibi yurt dışında da ilgi görmeye başladı. Genç kızların hayal gücünü kullanarak çeşitli desenlerde ürettikleri çiniler yurt dışında faaliyet gösteren şirketler tarafından büyük ilgi görüyor.

Usta öğretici olarak genç kızlara kurs veren Sevval Yaman, 6 ay içerisinde çini işleme sanatının ilçe genelinde yoğun bir şekilde ilgi gördüğünü, genç kızların ilgiyle işlediği çinilerin ilçe halkın beğenisini kazandığını dile getirdi.

İlçedeki genç kızların meslek edinmelerini sağlamak için yoğun gayret gösteren ilçe Kaymakamı Mahmut Ağbal’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Yaman, bundan sonraki aşamalarda işlenen çinileri sergilenmesi için ilçe kaymakamlığının destekleri ile satış mağazası açacaklarını, işsiz olan gençlere böylelikle isdihdam imkanı sağlanmış olacağını dile getirdi.

İşledikleri çinilerin ilgi görmesinden mutlu olan kursiyerler ise alınan siparişleri büyük bir titizlikle işlediklerini, işlenen çinilerin kendi hayal güçleriyle tasarladıklarını belittiler. Kursiyerler kendilerine bu imkanı sağlayan ilçe Kaymakamı Mahmut Ağbal ve İş-Kur Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen’e teşekkür ettiler

HORASAN’DA ÜRETİLEN ÇİNİLİLER DÜNYAYA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 09:46:00
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 09:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?