4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Horasan'da ölü sayısı 5'e çıktı

Erzurum'un Horasan ilçesinde muhtarlık seçimleri sonrası çıkan silahlı çatışmada ölü sayısı 5'e yükseldi.
 
Olaylara karıştığı ileri sürülen 2 kişi gözaltına alınırken Vali Sami Bulut gerilimin sürdüğü ilçeye hareket etti.

Olay sonrası Erzurum Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve olay sırasında bölgeden geçerken yaralanan bir kişinin de bulunduğu iki yaralı da hayatını kaybederken ölü sayısı 5'e yükseldi. Erzurum Valisi Sami Bulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Erkol ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Horasan ilçesine hareket etti. İlçede gerilimin devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan konuyla ilgili Erzurum Valiliği'nden yazılı açıklama yapılarak şu bilgilere yer verildi:

"Erzurum ili Horasan İlçesi'ne bağlı Aliçerek köyü muhtarlık seçimlerinin ardından, Horasan ilçesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nda (Dörtyol Mevkii) meydana gelen olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştır. 31 Mart 2009 tarihinde meydana gelen olayın özeti şu şekildedir:

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Horasan ilçesine bağlı Aliçerek Köyü Muhtarlığı için yarışan aynı sülaleden iki aile, seçimlerden iki gün sonra, Horasan İlçesi Yavuz Sultan Selim Bulvarında (Dörtyol Mevkii) karşılıklı olarak kavga etmişlerdir. Kavga sonucunda; Şirin Yerdelen(40) ve Hacı Yerdelen(53) kardeşler ile Yeğen Nevzat Yerdelen(27) hayatlarını kaybetmişlerdir. Şeref Yerdelen, Orhan Yerdelen, Osman Yerdelen, Nuri Yerdelen, Sinan Yerdelen, Ayhan Yerdelen, Korkmaz Yerdelen isimli şahıslar karşılıklı darp sonucu, Nihat Pak, Abdulkadir Akın ve Hasan Doğu ise olay mahallinden geçerlerken yaralanmışlardır. Olayda yaralanan vatandaşlar, ilk müdahalelerin ardından Erzurum'daki hastanelere sevk edilmişlerdir. İlimiz Valisi Sayın Sami Bulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Erkol ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ile birlikte, yerinde incelemelerde bulunmak üzere Horasan İlçesine hareket emişlerdir. İlçede, seçim dolayısıyla daha önce alınan güvenlik tedbirleri arttırılmıştır.
Olaylara karıştığı tespit edilen iki kişi yakalanarak göz altına alınmıştır. Olaylarla ilgili tahkikat geniş çaplı olarak devam etmektedir. "

Yapılan açıklamanın hemen ardından ise Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Korkmaz Yerdelen ve Nihat Pak'ın da hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?