4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Horasan'ı sel vurdu!

Erzurum'un Horasan ilçesinde Salı gününden bu yana devam eden sağanak yağış, ilçeye bağlı Velibaba ve Kaynarca köylerinde sel baskınına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Velibaba ve Kaynarca köyleri, Salı gününden buyana aralıksız olarak devam eden şiddetli yağmurun ardından sel feleketini yaşadı. Dere yataklarını aşan sel suları, ev ve ahırlara büyük zarar verdi. Köydeki birçok evin yıkılarak, oturulamaz hale gelirken, evleri yıkılan köy sakinleri zor durumda kalarak, ellerindeki kazma küreklerle yıkılan evlerindeki eşyaları çıkarmaya çalıştı. Köy Hizmetleri'ne bağlı grayderler ve Horasan Belediyesi'ne ait iş makineleri köydeki yıkılan evlerin önlerini temizlemeye çalışırken, bir yandan da vidanjör ve su motorları ile evleri basan suları çekmeye çalışıyor.

Vatandaşlar devletten acil yardım beklerken, ekili arazinin de zarar görmesine neden olan sel baskını sebebiyle ürünlerinin büyük bir bölümünün de tamamen gittiğini söyleyerek, köylerini afet kapsamına alınmasını istedi. Velibaba Köyü Muhtarı Ferhat Aydın, köylerindeki dere yatağının ıslah edilmesi gerektiğini dile getirerek, köy içinden geçen derenin ıslah edilmediği takdirde yağan yağmurlar sonucu dere kenarındaki evlerin her zaman sel baskını tehlikesi altında olduğunu vurguladı. Muhtar Ferhat Aydın, köydeki yıkılan evlerin yeniden yapılabilmesi için devlet yetkililerinin el atmasını isteyerek, ekili arazinin hasar görmesi nedeniyle de çiftçi borçlarına erteleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu arada 100 haneli Velibaba köyünde incelemede bulunan yetkililer, 24 evin tamamen oturulmaz hale geldiği tespit etti. Sel baskının ardından köyleri gezen ilçe Kaymakamı Mahmut Ağbal ve Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, vatandaşların yaralarının sarılabilmesi için girişimlerde bulundukları bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 09:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?