4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Horasan'ın hayali gerçek oluyor

HORASAN’DA MESLEK YÜKSEK OKUL SEVİNCİ

Yıllardır Horasan’a kurulması hayal edilen Meslek Yüksek Okulu bu yıl nihayet kuruluyor.

Erzurum’un bütün ilçelerinde yıllar önce kurulmasına rağmen, Horasanda en büyük eksiklik olarak görülen Meslek Yüksek Öğretim okulu, yapılan girişimler sonucu bu yıl Atatürk Üniversitesi ve YÖK Tarafından onaylanarak açıldı.

İlçenin temel ihtiyaçlarından biri olan okul, özellikle dışarıya kız çocuklarını okutmaya gönderemeyen vatandaşlar için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda ilçeye ekonomik girdi sağlayacak olan yüksekokulun ilçedeki okuma yazma oranını artırmanın yanında okumaya teşvik etmede önemli bir alt yşapı oluşturacağı belirtiliyor.

Kalifiye eleman sıkıntısını ciddi anlamda giderecek olan Melek Yüksek Okulu, yatırımların ve iş kurma imkanlarının profesyonel bir şekilde yapılmasının da önünü açma konusunda da önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Horasan Eski Anadolu lisesinde binasında yada ikinci bir tercih olarak Horasan Belediyesi Binasının Yüksek Öğretime tahsis edilerek, hizmete açılması planlanan Yüksek Okul müdürlüğüne Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Yüksel Özdemir atandı.

Önümüzdeki yıl içerisinde 300 civarında öğrencinin eğitime alınacağını belirten Özdemir, Atatürk Üniversitesi tarafından Bölüm tespitleri yapılacağını ilk etapta dört pragram altında 16 bölüm açılacağını belirtti.

Yüksek Öğretim Okulunun açılması için yoğun gayret gösteren Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem yaptığı açıklamada, “Meslek Yüksek Okulu’nun açılması İlçemizde eğitim, öğretime ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır. İlçe Halkının da özlemle beklediği yüksek okulunun açılması ilçe halkı tarafından büyük bir sevinç ve mutlulukla karşılandı. İlçe halkı dahil hepimiz inanıyoruz ki Yüksek okul sayesinde Hem eğitimdeki kalite artacak. Kalifiye eleman yetişmiş olacak.,Okumak isteyen kız çocuklarımızda bu imkanı elde etmiş olacak, ayrıca ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaktır.Meslek Yüksek okulunun açılmasında büyük gayret gösteren, İlçe Kaymakamı Mahmut Ağbal, Milletvekillerimiz diğer parti ve sivil toplum kuruluşları ile ilçe halkımızın çalışmaları ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Bu gayretleri gösteren her kese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu

HORASAN’DA MESLEK YÜKSEK OKUL SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 16:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?