7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Horasanlı artık kaliteli et tüketiyor

Ramazan aynının başlamasıyla Horasan Belediyesi bünyesindeki mezbahaneyi dahada moderin bir hale getirdi.

Horasan Belediye Veterineri Murat Kutluk yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının başlamasıyla belediyemizin mezbahanesinde kesimlerin daha hijyenik ve kaliteli et tüketimi açısından çalışmalarımıza hız verdik. Hayvan kesimleri calaska ile, yapılan kesimler hijyenik bir ortamda yapılıyor. Mezbahanede kesilen etler yıkanarak soğuk hava depomuzda bir gün bekletiliyor. Dinlendikten sonra sağlık kontrolleri yapılarak kasaplara veriliyor' dedi.

Kesimler iftardan sonra yapılarak 24 saat dinlendirildikten sonra dağıtım gerçekleştirilildiğini bildiren Kutluk, 'Bu yıl mezbahaneye ek kaynak suyu çekilerek kesimhane sürekli yıkanarak dezenfekte edildi. Ayrıca kesim yapan personelimiz temizliğe çok titizlikle hijyen kurallarına uymakta önlüklü ve banyo yapmadan kesim gerçekleştirmiyor. Kesimhane ve 15 hayvan muhafazalı soğuk hava deposu bölümlerinden oluşuyor tazyikli su ile yıkanıyor. İlçe halkının sağlığı bizim için önemlidir vatandaşlarımızdan isteğimiz kasaplardan et alırken üzerindeki damgalı olup olmadığına dikkat etsinler. Şüpheli durumlarda bizlere haber versinler' diye konuştu.

Horasan İlçe Beldiye Başkanı Abdulhatem Bastem de, 'Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Bu nedenle belediye veterinerimiz ve zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerini aralıksız olarak sürdürmektedir. Vatandaşımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için mücadelemiz devam etmektedir. Sağlığa aykırı üretim, imalat ve satış yapanlara asla müsade etmiyoruz ve etmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?