4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Horon tepkisi Facebook'a taşındı

Erzurum Kongresi'nin 90'ıncı yıl dönümü kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tarihi Çifte Minareli Medrese önünde Karadeniz yöresine özgü Horon'la karşılanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Arkadaşlık ve paylaşım sitesi Facebook’ta site açan bir grup Erzurumlu vatandaş "Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk’ü istifaya çağırdılar.


Kongre kutlamaları için Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi incelemeler yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan '1922- 1929 yılları Tapu Sicil Kayıtlarında Erzurum'dan Portreler' sergisinin açılışını yapmak için tarihi Çifte Minareli Medrese'ye geçti. Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK-2) fuarı için Trabzon'dan Erzurum'a gelen Akçaabat Halk Oyunları Ekibi'nce oynanan Horon'la karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, açılış yaptıktan sonra sergiyi gezdi. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce organize edilen açılışta görevlendirilen Kültür ve Turizm Derneği'nden 5 kişilik Dadaş bar ekibi ise Erzurum barını sahneleyemeden tören alanından ayrıldı. Başta Erzurum Kalkınma Vakfı olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunun tepkisini çeken bu olay, sanal ortama taşındı.


Tiyatrocu Murat Balkuş ve bir grup Erzurumlunun ünlü paylaşım ve arkadaşlık sitesi Facebook'ta 5 gün önce açtığı 'Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk istifa etsin diyenler' grubu, 'Erzurum'u ve Erzurumluyu temsilden yoksun bu müdür istifa etsin diyorsanız hepinizi bekliyoruz' denildi.


Kısa sürede 328 kişinin üye olup ziyaret ettiği grubun internet sayfasında şu görüşlere yer verildi:
“Cumhurbaşkanımıza Erzurum'da Erzurum Kongresi'nin 90'ıncı yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törende, Erzurum'un simgesi olan Çifte Minareli Medrese'de Dadaş barı yerine Trabzon Horon'u oynatıldı. Bu skandaldan kim utanır, bunu kim üzerine alır ve kim bu durumu dert eder bilmiyoruz. Sayın bakan, milletvekilleri, Sayın Vali veya kim bu durumu önemsemiştir onu da bilemiyoruz. En azından bu koca şehrin insanından özür dilenebilirdi.

Demek ki bu durumu önemseyen yok. Yanlış anlaşılmaya yol açmamak için burada meselenin Horon'un oynanması değil Dadaş barının oynanmaması olduğunu belirteyim. Erzurum Dadaşını yok sayanları bizlerde yok sayacağız. Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk istifa et."

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 13:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET VATAN IP: 85.110.89.xxx Tarih : 4.08.2009 09:19:14

ERZURUM ZATEN SAHİPSİZ  HANGİ MİLLETVEKİLİMİZ  ERZURUM İÇİN NE YAPIYOR Kİ.BİR YERİN AÇILIŞI OLACAKTA 5 MİLLETVEKİLİNİN YÜZÜNÜ GÖRELİM.VAY BE   DOĞUNU ESKİ İNCİSİDE BİTMİŞŞ VAYY HALİMİZEE VAYYYY.