4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hortum evleri harabeye çevirdi

Erzurum'da dün gece yarısı yaşanan hortum sonrası gecekondu evleri harabeye dönen mahalle sakinleri, geceyi ateş yakarak dışarıda geçirdi.

Kazım Yurdalan Mahallesi'nde gece saatlerinde aniden ortaya çıkan hortum, gece kondu evlerinin üzerinden geçti. Hortumun şiddetiyle evlerin çatıları uçarken, duvarlar çöktü, elektrik telleri koptu. Bu sırada deprem endişesiyle paniğe kapılan mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı. Daha sonra hortumu fark eden vatandaşlar, uçan çatılardan korunmak için güvenli bölgelere sığındılar. Hortumun geçmesinin ardından gecekondu evleri oturulmaz hale gelirken, vatandaşlar durum karşısında şok yaşadılar.

Olay sonrası mahalleye gelen TEDAŞ ekipleri kopan elektrik tellerinin olumsuz bir duruma yol açmaması için hemen müdahalede bulundular. Geceyi evlerinin yıkılma tehlikesi olduğu için sokakta ateş yakarak geçiren vatandaşlar, ilgisizlikten yakındılar. Yetkililerin kendilerine yardım etmesi gerektiğini, çok mağdur bir halde kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, ''Sesimizi duyun'' dediler.

Gecekondu evi yıkılan bir kadın ise yetkililerden çok sanatçı İbrahim Tatlıses'ten yardım istedi. İbrahim Tatlıses'in hayranı olduğunu ve kendilerine yardım edeceğine inandığını ifade eden kadın, "İbo, baba adam. Ben ondan yardım istiyorum. Herkese, garibanlara o yardım ediyor. Erzurum'a gelsin halimizi görsün bize e yardım etsin. İbo, babadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?