4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hububat alımları başlıyor

Erzurum Ticaret Borsası tarafından organize edilen hububat alımlarının 17 Ağustos 2009 günü başlayacağı bildirildi.


Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Borsa satış salonunda çiftçiye en iyi hizmeti sunmak için çaba gösterdiklerini belirterek, hububat alım döneminde satıcı ile alıcıyı bir araya getirdiklerini söyledi.
Başkan Hınıslıoğlu, "Çiftçi tarafından üretilen ürünlerin talepler doğrultusunda kalite kontrolüne göre fiyatları tespit edilmektedir. Amacımız çiftçimize en iyi hizmet ortamını sunmaktır. Burada amacımız, üretici ve çiftçimizin emeğinin karşılığını almasıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun bu yıl için Erzurum’da üretici ve çiftçiden ürün alacağını vurgulayan Başkan Hınıslıoğlu, yıl içerisinde 10 bin ton buğday ve arpa alımının yapılacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Hınıslıoğlu, “Erzurum Ticaret Borsası olarak her yıl yaptığımız alımları bu yılda yine Borsa aracılığı ile satış salonumuzda elektronik ortamda hak ettikleri fiyat üzerinden üretici ve alıcılar ürünlerini pazarlayabileceklerdir” diye konuştu.
Başkan Hınıslıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve İstanbul Halk Ekmek Fabrikası (İHE)’nin Ağustos ayı itibariyle alımlarına başlayacaklarını, alacakları ürünlerin başında ise Arpa, Buğday ve Tritikale gibi ürünlerin geldiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 13:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?