4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hukuk Fakültesi hayırlı olsun

Atatürk Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulması yolundaki kararın iptali için açılan davayı Danıştay reddetti. Böylece Erzurum’da Hukuk Fakültesi kurulması yolunda hiç bir engel kalmadı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulmasının iptali için açılan davada; bir çok ilde Hukuk Fakülteleri kurulduğu, özellikle Özel Üniversiteler bünyesinde kurulan Hukuk Fakültelerinde tam gün çalışan kadrolu öğretim üyesinin bulunmadığı, yeterli öğretim üyesinin bulunmaması nedeni ile yeterli eğitim verilemediği ve bunun ülkenin en önemli hizmet kolu olan Yargısal faaliyetlere zarar verdiği iddiaları ileri sürülmüştü.

Karara karşı dava açan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, davanın Danıştay tarafından reddedildiğini açıkladı. Başkan Küçükler, Atatürk Üniversitesi bünyesinde Hukuk fakültesi kurulması yolunda engel kalmadığını ifade etti. Başkan, “Erzurum’a büyük bir haksızlığı önlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karar Erzurum’a hayırlı olsun” diye konuştu.

Davayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına takip eden Avukat Erdem Akyüz ise “Danıştay verdiği kararda; Üniversitelerin ülke genelinde dengeli biçimde yayılması ve yüksek öğretimin eşit şekilde yaygınlaştırılması amacıyla kurulacağını, Erzurum’un nüfus yoğunluğu ve yerleşiminin bu konuda uygun olduğunu ayrıca öğretim elemanı ve fiziki imkanları elverişli olan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulacak Hukuk Fakültesinin gerekli nitelikleri taşıyacağını belirterek davanın reddine karar vermiştir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?