4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Hükümlüler sergi açtı

Erzurum’un Oltu ilçesi T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutukluların yaptığı el emeği göz nuru ürünler Oltu Adliyesi’nde görücüye çıktı.
 
28 Mart 2009 gününe kadar açık olacak el sanatları ve resim sergisi ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Siyasetçisinden bürokratına, sivil ve mesleki toplum kuruluşundan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine kadar yoğun bir ilginin gösterildiği serginin açılış kurdelasını Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş birlikte kesti.

Hükümlü ve tutukluların maddi ve manevi kalkınmaları, topluma faydalı birer birey haline gelmeleri ve dışarıdaki hayata yaklaşmalarını ön planda tutan Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerini aktaran Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, “Bu sayede hükümlü ve tutukluların hem toplumca kabul edilen davranışları benimsemeleri hem de kendilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmelerine yardımcı oluyoruz. Yine bu faaliyetler çerçevesinde hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, bildikleri meslek ve sanatın geliştirilmesi, boş zamanların değerlendirilmesi ve gelir elde etmeleri için kurumumuzda mevcut bulunan Oltu Taşı işlemeciliği, gümüş işlemeciliği, resim, çini, seramik, makrome(el sanatları) atölyelerinde yapmış oldukları ürünleri sergileme ihtiyacı hissettik.”dedi.

İnfaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların özgüvenlerini yeniden kazanmalarına ve eğitimlerine katkı da bulunmayı amaçladıklarının altını çizen Başsavcı Karakuş, bu serginin teşhirindeki asıl amaçlarını ise suç işleyerek cezaevine giren kişilere imkânlar sunulduğunda kendilerini sanatsal olarak daha iyi ifade edebileceklerini dışarıdaki meslek erbapları gibi üretim yapabileceklerini göstermek olduğuna vurgu yaptı.
Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak uluslar arası standartlara uygun, çağdaş ve modern bir yapıda açılan Oltu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun açılışından kısa bir süre sonra bünyesinde 5 ayrı atölyenin faaliyete geçirildiğini hatırlatan Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Sönmez ise Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan hükümlü ve tutuklulardan meslek ve sanatı olmayanlara kazanım sağlama, meslek ve sanatı olanların ise bu hünerlerini unutmalarının önüne geçme gayesi taşıdıklarına değindi.

Sönmez “Özgüvenini kazanmış, kendisi ve çevresine duyarlı, sosyal ve manevi yönden topluma uyumlu, suç ortamından ve suç işlemeyi doğuran sebeplerden uzaklaşmış bir şekilde topluma yeniden kazandırmanın çabası içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası hayatlarını idame ettirebilmeleri için rehabiltasyon eğitimleri süresince çeşitli dal ve branşlarda sürekli eğitim verildiğine işaret eden Sönmez, “Bu yönde belirli aralıklarla düzenlediğimiz seminer ve konferansların haricinde Kurumumuz bünyesinde açtığımız kurslarla da tüm hükümlü ve tutuklularımıza Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” verilmektedir. Bu amaç doğrultusunda kurum eğitim birimimizde kadrolu bir öğretmen ve kütüphane hizmetlerini yürüten bir infaz koruma memuru görev yapmaktadır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 19:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?