6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hurdalık malzemeler sanata dönüştü

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencileri hurdalıkları sanata dönüştürdü.

Atıl malzemeleri kullanarak birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran hoca ve öğrencileri, karma sergi açtı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bulat, araştırma görevlileri Serap Bulat, Tansel Çeber ile Yüksek lisans ve lisans eğitimi gören Barış Aydın, Buket Demir, Erhan Karadağ, Gökhan Taş, Gülsüm Binzet, İlhan Kaya, Hanefi Zengin, Mehmet Gürbüz, Muhammet İşçi, Nihat Kaplan, Perihan Banaz, Şeyma Paçacıoğlu, Taner Küçükler, Tülay Durmuş, Volkan Doğan ve Zeynep Karaca, okulun hurdalığından topladıkları malzemeleri bir yıllık süren çalışma sonrasında sanata dönüştürdüler. Ortaya çıkan eserler Atatürk Üniversitesi Resim Heykel salonunda sergilendi. Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın açılışını yaptığı sergi davetliler tarafından gezildi. Rektör Sütbeyaz, hoca ve öğrencilerin emeklerinin taktire şayan olduğunu söyledi. Rektör Sütbeyaz'ın konuşması sırasında fon müzik sesinin bir anda yükselmesi ve davetlilerin korkması gülüşmelere neden oldu.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bulat, "1 yıllık çalışmalarımız sonucu hurdalık, atıl malzemeleri böyle güzel eserlere dönüştürdük.” dedi.

Sergide yeralan çıplak erkek heykeli ile ilgili soruları üzerine Bulat, “Çıplak erkek heykeli de hazırladığımız eserlerden biri. Bu eser gerçek anatomi örneği. Sanata sansür yapmadık. Heykeli anatomiye göre yaptık." cevabını verdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 10:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?