6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hüseyin Tanrıverdi Erzurum'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasını çok doğru bulmadığını, ancak kararına saygı duyduğunu ifade etti. 

Tanrıverdi, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetim seçimlerinin sadece AK Parti ya da Türkiye için değil tüm dünya tarafından önem arzeden bir seçim olacağını söyledi. Söz konusu seçimlere parti olarak en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu: 

"Adayların belirlenmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu yönde anketler, temayüller yapıyoruz. Adaylarımızı 15 Ocak tarihine kadar tespit etmiş ve kamuya açıklamış olacağız. En sağlıklı isimleri belirleyeceğiz. Adaylarımızın ehliyet, liyakat sahibi, cesur, seven, sevilen ve ilkelerimizi benimsemiş olması gerekir." 

Parti olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini de ifade eden Tanrıverdi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını, belediyelerin bütçelerinin artırıldığını kaydetti. Konuşmasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasına da değinen Tanrıverdi, "Bir belediye başkanının tek başına hareket edebilmesi bağımsız olarak seçilmesiyle mümkün olur. Bu nedenle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifasını çok doğru olmadığını ifade edebilirim ama kararına saygı duyuyorum. Parti teşkilatının bu konudaki kararı önemli olması gerekirdi" dedi. 

Toplantının sonunda AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye bir oltu Ttşı tespih hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:32:06
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?